SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sinsi Tuzaklar İçin 'Mayınkopter'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ŞKÖ Endüstri Meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği "Mayınkopter" isimli proje ile teröristlerin yerini belli eden insansız helikopterin ardından mayınlar da aynı yöntemle tespit edilebilecek.

Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü'nde okuyan öğrenciler, öğretmenlerinin de yardımı ile mayınların yerlerinin görüntülenmesini sağlayan "Mayınkopter" adlı bir proje gerçekleştirdi.

Ramazan Çamurlu, Burak Fırat ve Yasin Yoldaş adlı öğrencilerin, öğretmenleri Cevat Kızak'ın danışmanlığında hazırladıkları insansız helikopter ile mayınların tespitini amaçlayan projeleri ilgi gördü.

2 metre uzunluğunda olacak helikopterin altına yerleştirilen dedektör ile mayınların tespit edileceği, yine üzerine yerleştirilen kamera ile de yerinin görüntüleneceği belirtilen proje hakkında bilgi veren Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü Şefi Cevat Kızak, "Mayınkopter, yükseklik sensörü ile yere yakın ve paralel olarak uçabilen, üzerinde mikro telsiz kamera ile mayın arama dedektörü bulunan küçük bir casus helikopterdir. Uzaktan kumanda ile çalışan mayınkopter, Mehmetçikten 50-70 metre ileriye kadar gidebilir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız