SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıptırız Mezarlığı'na Fidan Dikildi

0
Güncellendi - 2016-01-21 17:29:26
Sıptırız Mezarlığı'na Fidan Dikildi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından mezarlıkların bakım ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Eskimalatya'da bulunan Sıptırız Mezarlığı’na 300 adet fidan dikimi yapıldı.

Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından mezarlıkların bakım ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında Sıptırız Mezarlığı’na 300 adet fidan dikimi yapıldı. 2015 yılı içerisinde mezarlıkta bulunan ağaçların budama ve sulama çalışmasını tamamlayan Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, 2016 yılı içerisinde de fidan dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Eskimalatya'da bulunan Sıptırız Mezarlığı’nda sürdürülen fidan dikim çalışmalarını değerlendiren Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, yapılan çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, cenaze işleri ve mezarlıklara özel önem verdiğini ifade eden Nafiz Sayın, Sıptırız Mezarlığı’na 2015 yılında çam dikildiğin belirtti. Sayın, “2016 yılında 300 çam dikimiyle devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmaların tamamını yapıyor. Burada vatandaşımıza da büyük iş düşüyor. Dikilen çam ağaçlarının senede 4 defa sulanmaya ihtiyacı var. Can suyu dediğimiz bu suyun alınması takdirde ağaçların ihtiyacı karşılanıyor. Vatandaşımız Cuma namazlarından sonra veya bayram arifesinde aile büyüklerinin kabrini ziyaret ediyorlar. Vatandaşımız mezarlık ziyaretlerinde aile bireylerinin mezarlarının başlarında dikilen bu ağaçları sulamaları halinde bu ağaçların kurumasının önüne geçilir. Dikilen ağaçların kurmasının önüne geçilebilirse buralar birkaç yıl içinde çok daha yeşil bir örtüye bürünür. İslam Peygamberi Hz. Muhammet Mustafa efendimizde ağaç dikmenin önemini belirtmiştir. Peygamberimiz, ‘Kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizdeki ağacı dikin’ emri de bunu çok açık bir şekilde ifade etmiştir. Battalgazi Belediyemiz bu görevi yaptı, geriye kalan görev bizlere düşüyor. Ağaçların sulanmasına vatandaşımızın da katkıda bulunması lazım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız