SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sır Burada.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da3 misyonerin öldürülmesine ilişkin cinayet olaylarının görüldüğü Zirve Yayınevi Davasında gizli tanık olan İlker Çınar ifade vermeye devam ediyor. 

Zirve Yayınevi davasının 72. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Duruşmada gizli tanık İlker Çınar, 8. günde de ifadesini görüntülü sistem üzerinden vermeye devam etti.

Gizli tanık İlker Çınar, davanın sanığı Hurşit Tolon’un kendisini adli makamlara teslim etiği TUSHAD kimliğini sahte olduğunu belirtmesiyle ilgili olarak, “TUSHAD resmi bir yapı olmadığı için bu kimlik TUSHAD için geçerlidir. Resmi yönetmenliklere göre TUSHAD kimliğinin sahte olduğunu söylemek, aslında TUSHAD’ı kabul etmektir. Çünkü bu yapı resmi bir yapı değilki, kimliği de resmi olsun. Bu kimliğin devlete ait olduğunu söylemeyi kendime zul sayarım” ifadelerini ileri sürdü.

İlker Çınar, kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurarak sigorta primlerini sorduğunda, primlerinin yatırılmamış olmasını görmesini ardından 1993 yılından beri çalıştığı TUSHAD’ın yasa dışı oluşum olduğunu anladığını iddia etti.

Çınar, şunları iddia etti: “Yalan Rüzgarı dizisine nal toplatıyorlar. Resmi olan Genelkurmay ile resmi olmayan TUSHAD’ı kıyaslıyorlar. Ben hiçbir ifademde TUSHAD Genelkurmay’a bağlıdır demedim. Ama onlar yönetmenlik ve yasalardan bahsediyorlar. TUSHAD gizli bir örgüttür. Sır burada. Elma ile armut karıştırılmaz. Bunu ilkokul çocukları da biliyor.”

Zirve Yayınevi’nde 3 misyonerin öldürülmesi ile ilgili davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bulunduğu noktadan görüntülü sistem ile ifade veren gizil tanık İlker Çınar, 13 Mayıs Pazartesi günü başladığı ifade verme sürecini bugün tamamladı. Davanın aynı zamanda sanıkları arasında da yer alan İlker Çınar’ın ifadesinin ardından mahkeme heyeti, duruşma savcısı ile birlikte mağdur avukatları, sanık ve sanık avukatlarının gizli tanığa soru sorma aşamasına geçilmiş oldu. Mahkeme salonundan görüntülü sistem üzerinden İlker Çınar’a soru yöneltilecek.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaları 31 Mayıs Cuma gününe kadar sürdürmeyi planlıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız