SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıra Bu Ağaçlarda mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:49
Sıra Bu Ağaçlarda mı?
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmaları kapsamında yürütülen ve 40- 50 yıllık ağaçların yok edilmesine yolaçan çalışmalarda sıra Çarmuzu  güzergâhındaki ağaçlara geldi. Aralarında Kubilay Lisesi ile Yunus Emre Anadolu Endüstri Meslek Lisesi binasının önünde bulunan ağaçlardan bir bölümü yok edilirken, kalanlar ise yok edileceği günü bekliyor. Malatya Belediyesi yetkilileri; “ Ağaçlar kesinlikle kesilmeyecek, sökülerek gerekli yerlere dikilecek” derken, mahalle sakinleri ise “Belediyenin ağaç düşmanlığı nereden kaynaklanıyor bilemiyoruz.  Herhalde pahalı ağaçlara yer aranıyor “  diyerek belediyenin ağaç katliamına bir anlam veremediklerini belirttiler. Teknik uzmanlar ise; “Bu ağaçların sökülmesi veya yok edilmesi demek Malatya’nın geleceğine dinamit koymak demektir” diyerek ağaç sökümüne veya yok edilmesine karşı çıktılar. 
 
Malatya Belediyesi tarafından Çarmuzu Caddesi güzergahında sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında bazı ağaçlar kesilerek yok edilirken kalan ağaçlar ise yok edileceği günü bekliyor. Güzergahta bulunan 5-10 yıllık ağaçlar kesilirken, 40-50 yıllık ağaçlar ise yok edileceği günü bekliyor. 
 
Malatya Belediyesinin yarım asırlık ağaçlara karşı takındığı düşmanca tavrını bir türlü çözemediklerini ve diğer bölgelerde yapılan ağaç kıyımında sıranın kendilerine geldiğini üzüntü ile belirten mahalle sakinleri “ Bazı projelerini gerçekleştirmek için ağaç kıyımına karar verenler acaba bu cadde de bırakın gezmeyi geçmemişlerdir, havasını solumamışlardır bile. Eğer gezmiş veya geçmiş olsalardı eminiz ki bu kararı verirken bir daha bir daha düşünürlerdi. 40-50 yılda oluşan doğal bütünlük ve güzelliği masa başında aldıkları kararla yok ediyorlar.” diyerek belediyeyi eleştirdiler. 
 
Bazı uzmanlar ise “Geçmişte dikilen ağaçlar, bölgenin toprak, jeolojik, ekolojik gibi birçok faktör göz önüne alarak dikiliyordu. Malatya’nın yer altı su seviyesi de 3-5 metrede. Dikilen çınar ağaçları da güçlü kökleri ile suları kontrol altında tutuyor. Bir nevi sigorta görevi görüyor. Ağaç kıyımına veya sökümüne karar verenler bu ayrıntıları göz önünde bulundular mı? Belediye yetkilileri, sökülen ağaçların müsait alanlara yeniden dikileceğini söylüyorlar. Bu alanlar belirlenmiş mi ve bu yerler ağaçların yaşamasına uygun toprak yapısına sahip mi?” diyerek belediyenin bu çekinceleri giderecek açıklamalar yapmasını istediler.
 
HABER-FOTO: Yaşar Karaaslan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız