SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıra Dışı Okur' Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:23:02
'Sıra Dışı Okur' Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde 67 yaşında 20 binin üzerinde kitap okuyan emekli öğretmen "Sıradışı Okur" seçildi.

Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında emekli öğretmen Mustafa Kocamemik’i ziyaret ederek okuma öyküsünü dinledi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nin Mustafa Kocamemik’i kütüphaneden 54 yıldır düzenli kitap alarak okuması dolayısıyla "Sıradışı Okur" seçildiğini ifade eden Eryılmaz, haftada en az iki kitap okuyan emekli öğretmenin ilçede en çok kitap okuyan kişi olduğunu belirtti. Kocamemik'i bu örnek davranışından dolayı tebrik eden Eryılmaz, "Gerçekten takdire şayansınız. Yaşınız ve pozisyonunuz itibarıyla kitap okuma alışkanlığınız inşallah yeni nesillere de örnek olur" diye konuştu.

İlçe Kütüphane Müdürü Eryılmaz, okumanın insan yaşamının önemli bir bölümünü kaplaması gerektiğini dile getirerek, "Ama maalesef bu durum günümüzde böyle değil. Kahvehanelerde oturan insan sayısı kütüphanelerdekilerden daha fazla. Bir ülkede satılan kitap, gazete ve dergi sayıları gelişmişliğin göstergesidir" dedi.

Okuma merakının ilkokul çağlarında başladığını ifade eden Kocamemik, "Evimiz de babamın iş yeri de kütüphaneye yakındı. Okula gittiğim zamanlar, kütüphaneye gidip ödünç kitap almayı keşfettim. Çok kitap okuduğum için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1990 yılında ödüllendirildim. Kitap okumakla yaşamdan zevk aldım" ifadesini kullandı.

Haftada iki kitap bitirdiğini kaydeden Kocamemik, her gün sabah namazından sonra 2 saat kitap okuduğunu dile getirdi. Kocamemik, İlçe Halk Kütüphanesi’ndeki okuduğu kitapların 20 binin üzerinde olduğunu kaydetti.

Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz, Kocamemik'e Kur’an-ı Kerim, Darende'de Ticari Hayat adlı kitabı ve kitap arası led okuma lambası hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız