SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıradan Bir Olay Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:58
A- A+ PAYLAŞ

Şeker-İş Sendikası Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle AKP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’ye Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesinin iptal edilmesinde verdikleri destek için teşekkür ederek birer buket çiçek sundu.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, “Milletvekilimiz Öznur Çalık bize gerçekten ciddi destek verdi. İhalenin iptal edilmesi sıradan bir olay değil. İl Başkanımın da hakkını vermek lazım, Türkiye’de hiçbir il başkanım, başkanımız gibi bir duruş sergileyemedi o süreçte. Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinde bazı hukuki boşlukların olduğu, bu işlem böyle giderse fabrikanın akıbetinin de iyi olmayacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu” dedi.

AKP'nin özelleştirmelere karşı olan bir parti olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Özelleştirme yapılırken hem o bölgenin hem kurumun ve hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak paydaları konusunda yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Malatya Şeker Fabrikası’nın farklı bir yönü vardı. İhale sürecinde özellikle birtakım hukuki boşluklardan dolayı fabrikanın kapatılmaya elverişli hale geldiğini görmüştük” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, özelleştirme ihalesinden sonra süreci çok yakından takip ettiklerini ve Başbakan Erdoğan’ı gelişmelerden dolayı bilgilendirdiklerini ifade ederek, “Bu süreci yaşarken AK Parti iktidarı olarak çok net şu cümleyi söyledik, ‘Biz özelleştirmeye karşı değiliz. Bu özelleştirmenin satışın herkesin yüreğinde kesinlikle doğru ve haklı bir satış olduğunun kararlaştırılması gerekir. Bir arsanın uygun fiyattan satılması gerekir, iki şeker fabrikaları özelleştikten sonra en az 5 yıl çalıştırılmaları gerekir’ cümlelerini arka arkaya sürekli ifade ettik. Sorunu bizzat sayın Başbakana ilettik. Daha sonra Nuri Murat ziyaret ettiğinde Sayın Başbakanımızla görüşmelerini sağladık. Özelleşme yapılacaksa halkın nezdinde bu özelleştirmeye onay alınmalı ve öyle yapılmalı. Sayın Başbakanımız Malatya’nın hassasiyetini göz önünde bulundurdu ve dosyayı inceletti. Bu iptal kararı inşallah hayırlı olmuştur. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız