SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı Hareketlendi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:40
Şire Pazarı Hareketlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kuru kayısı için yeni sezon başlarken, üreticiler ellerindeki kuru kayısıları bir anda satmaktansa, birer-ikişer çuval kuru kayısılarını getirip müşteri arıyorlar. Kuru kayısı kalitesine göre;  8 ile 15 TL arasında alıcı buluyor.

Kuru kayısının piyasası olan Şire Pazarı’nda sabah saat 06.30’da başlayan satış işlemleri saat 08.30 sularında yoğunluğunu azaltıyor. Kuru kayısı için yeni sezon başlarken,  üreticiler bütün ürünlerinin tamamını getirip satmıyor. Şire Pazarı’nda üreticiler, 2-3 çuval veya 4-5 kasa kuru kayısıyı getirerek satışa sunuyor.

Tüccarlar ile çiftçiler arasında yapılan pazarlıklarda zaman zaman satıcılar tüccarların kayısılar için değişik olumsuzlar bulduklarını söylerken, tüccarlar ise lekeli ve çilli kayısıların normal karıştırılmış olduğunu ve bundan dolayı düşük fiyat verdiklerini ifade ediyorlar. Satıcılar, “Aslında anlaşıyoruz da, tüccarlar ucuza almak istiyor” ifadelerini kaydediyorlar.

Şire Pazarı’nda genelde satıcılar ile tüccarlar arasında 1 TL ile 2 TL arasında fiyat farkı oluştuğu gözlemleniyor.  Yapılan pazarlıklarda verilen fiyatlarda memnun olan üreticiler kuru kayısılarını el sıkışarak satarken, çok sayıda üretici ise verdiği fiyata direterek tüccarlara karşı pazarlık sürecini uzatarak bekliyor.

Kuru kayısı da Günkurusu Kayısı 13 ile 15 TL arasında alıcı bulurken, normal kayısı ise 8 ile 12 TL arasında alıcı görüyor. Normal kayısı ortalama 9 ile 10 TL’den gidiyor.  Iskarta kayısı ise genelde 5 ile 6 TL arasında müşteri buluyor.  

Kayısı tüccarları bu yıl kayısı piyasasının iyi olduğunu belirterek, yeni sezon hareketliliğinin başladığını ifade ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İlyas (7 yıl önce)
    Malesef doğru değil normal kayısıyı 5 ile 7 tlye alıyorlar jumboyuda 9 tly alıyorlar șire pazarı demek şeytan pazarı demek kayısımın yarısını sobada yakacam diğer yarısınıda ineklerime yem yapacam hić değilse kömürden yemden kára geçerim
    0
    0
    Yanıtla