SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı 'Otantik' Olmuş!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:43
Şire Pazarı 'Otantik' Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Ortasındaki cami, "yeniden yapılmak üzere" yıkılan, ancak daha sonra yerine havuz konulan Şire Pazarı'nın yeni düzenlemesinin, "Malatya ve kayısıya yakışır bir görüntü olduğunu" öne süren Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin böylece "otantik" hale getirildiği öne sürüldü.

Şire Pazarı'ndaki düzenlemelere ilişkin Büyükşehir  Belediyesi'nin "Büyükşehir, Şire Pazarı'nı Otantik Bir Çarşıya Dönüştürdü" başlıklı bülteni şöyle:

"Malatya’nın en önemli merkezlerinden olan ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinin başında gelen eski Şire Pazarı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu. 

Malatya’nın en önemli ticari mekanlarından biri olan ancak son yıllardaki görüntüsü ile eleştiri konusu olan eski Şire Pazarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilendi.  ilk önce temel ve kolon güçlendirmeleri yapılarak güvenli bir hale getirildi. 

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan proje doğrultusunda öncelikle temel ve kolon güçlendirmeleri yapılarak güvenli bir hale getirilen eski Şire Pazarı’nın taş kaplama ve ahşap giydirme işleri tamamlandıktan sonra meydan kısmında da önemli peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı. Meydanın zemini bazalt taş ile kaplanırken, meydan içerisine nostaljik bir çeşme, oturma grupları ve çiçek saksıları yerleştirildi. 

Şire Pazarındaki peyzaj düzenlemelerinin de büyük oranda tamamlanmasından sonra, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü tarafından da aydınlatma çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. 

Büyükşehir Belediyesi, 489 adet ledli armatür aydınlatma elamanları kullanarak, Şire Pazarını gündüz olduğu gibi akşam saatlerinde de güzel bir görünüme kavuşturmuş oldu. 

Ayrıca, Şire Pazarına bay ve bayan Mescid yapılarak bitme aşamasına getirildi. Mescidin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanıyor. 

Pazar esnafından Başkan Çakır’a teşekkür

Yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Şire Pazarı esnafları ise görüşlerini şu şekilde dile getirdiler: 

Serdar Karataş: Malatya Büyükşehir Belediyesi belki biraz gecikti ama, kayısıya verilen önem Şire Pazarının şimdiki görüntüsü ile daha da göz önünde. Daha önce atıl bir vaziyette olan Şire Pazarı o görüntüsünden çıkıp daha tarihi, temiz, gündüz ve gece alışveriş yapılabilen bir mekan haline geldi. Esnaf ve belediye beraber yürüttü bu projeyi buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Malatyalıların ve esnaf arkadaşların buraya gerekli temizliği göstereceğine inanıyorum. 

Şükrü Aslan: Şire Pazarımızı bu yapıya kavuşturansayın Ahmet Çakır Başkanımıza ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten dünya kayısısının büyük payını biz karşılıyoruz ve burasının olması gereken hale geldiğine inanıyoruz. Emeği geçen bütün yöneticilerimize Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mükemmel bir yer,nostaljik bir hava oluşturuldu burada. 

Nusret Aslan: Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, yapmış oldukları desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Buradaki tadilatın bir kısmını esnafımız karşıladı, büyük bir kısmı da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle akşamları kolonlara giydirilen bu ışıklar çok güzel bir hava kattı buraya.

Yakup Yıldırım: Şire Pazarımız çok güzel bir görüntüye kavuştu. Eski hali çok berbattı, buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok teşekkür ederiz." 

Şire Pazarı'ndaki meydanda bulunan caminin yıkılmasından sonra, taahhüt edildiği gibi aynı meydana yeni cami yapılması yerine, bir işyerinin mescide dönüştürüldüğü öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız