SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şire Pazarı'nın Alt Yapı Sorunu Halledildi'

0
Güncellendi - 2016-02-24 15:57:10
'Şire Pazarı'nın Alt Yapı Sorunu Halledildi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yenihamam Mahallesi eski Şire Pazarı’nda yaşanan su baskınlarının önüne geçti. Su baskınlarından şikayet eden Şire Pazarı esnafı çalışmalar neticesinde rahat bir nefes aldı.

Şire Pazarı esnaflarından Seyfullah Özdemir, daha önceden mevcut hattın yetersiz olduğunu ve bu nedenle birçok kez su baskınlarının yaşandığını belirterek, “İş yerlerimizi bir yıl içerisinde en az iki üç kez su bastı ve içerideki tüm ürünlerimiz telef oldu. Daha sonra MASKİ buraya müdahale ederek yağmursuyu drenaj hattını yeniledi ve ondan sonra hiç bir şekilde buraları su basmadı.  Eski Şire Pazarı esnafını olarak bizleri bu durumdan kurtaran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve MASKİ’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esnaf Mustafa Uçan ise, “Şuan hiçbir problem yok. Yağmur yağdığında çok rahatlıkla bu drenaj hatları kaldırabiliyor. Hiçbir problem yok. Belediye başkanımız burayla ilgilendi. Sorunları giderdi. Memnunuz” dedi.

Eskiden en ufak bir yağmurda bile tedirgin olduklarını aktaran Zekeriya Aslantepe de, “Daha önceden yaşadığımız su baskınları sorunu ortadan kalktı. Eskiden 15 dakika bir yağmur yağsa dükkanlarımızı su basıyordu. Şuan bu sorun önlenmiş durumda. Hem Şire Pazarı’nın restorasyonunda dolayı hem de MASKİ tarafından yeni döşenen yağmursuyu hatlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MASKİ’nin işe el atmasıyla birlikte sorunun giderildiğini kaydeden İsmet Uçan, “Hattın yapılmasından dolayı çok memnunuz. Hat yapıldıktan sonra çok ciddi yağmurlar da yağdı ama her hangi bir sorun yaşanmadı. Gayet güzel oldu. Yağmursuları artık bizlere zarar vermiyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yağmursuyu drenaj hattı yapılmadan önce yağmurun yağmaması için dua ettiklerini aktaran Şire Pazarı esnafı Mücahit Erbakan, “Burası yapılmadan önce her rahmet yağmada alt tarafta bulunan yedi sekiz dükkanı su baskınlarına maruz kalıyordu ve esnafın çok büyük zararları oluyordu. Şikayetler artınca MASKİ Genel Müdürlüğü burada inceleme yaptı. Eksiklikleri gördü. Daha sonra çok güzel bir drenaj hattı yapıldı. Önceden esnafımız rahmetin yağmaması için dua ederken şimdi ise rahmetin yağması için dua ediyor. Şuan esnafımız rahat bir şekilde işlerine devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bir esnaf olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız