SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı'nın Kadınları

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:49
Şire Pazarı'nın Kadınları
A- A+ PAYLAŞ

Şire Pazarı’nda kuru kayısıda yeni sezon nedeniyle yoğunluk yaşanırken, kayısı üreticisi kadınlar da ürünlerini getirerek satışa sunuyorlar. Kadın üreticiler tüccarlarla sıkı bir pazarlık içerisine giriyorlar.

Kuru kayısıda 2015-2016 sezonu nedeniyle Şire Pazarı’na kadın üreticiler de gelerek ürünlerini satıyorlar. 

Şire Pazarı’nda üreticilerin 12 TL istediği kuru kayısı için tüccarların 8 ile 10 TL arasında, üreticinin 10 TL istediği kuru kayısı içinde tüccarların 7 ile 8 TL arasında fiyat verdiği görülürken, kuru kayısı çuvallarının başında durarak satış yapan kadın üreticiler dikkat çekiyor. 

Iskarta kuru kayısının 4 TL ile 6 TL arasında işlem gördüğü Şire Pazarı’nda kadın üreticiler, “Tüccarlar çok ucuza almak istiyorlar. Tüccarlar gözlüyor ki, ucuza alıp, benim hakkımı yiyeler. Bu devlet pazara sahip çıksın, bu pazar sahipsiz. Köyde gün kurusunu 15 TL’ye verdim, burada 10 TL diyorum daha da düşürmeye çalışıyorlar” ifadelerini kaydettiler.

Kayısıcı kadınların tüccarlarla sıkı bir pazarlık içerisine girdikleri görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız