SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şire Pazarı'nın Taşınması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2016-01-19 18:50:02
A- A+ PAYLAŞ

  • Ticaret Borsası'nı ziyaret eden AKP'li Çalık, kentte atanmış, seçilmiş ve sivil toplum örgütlerinin, ahenkli ve uyumlu bir Malatya tablosunu oluşturduğunu söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Çalık, ziyarette Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşerek, sorunlarını dinledi. Çalık, burada yaptığı konuşmada, Ticaret Borsasının Malatya ekonomisinin omurgasını oluşturduğunu belirterek, kayısının üreticilerden alınması ve ihracata ulaştırılması noktasında emek sarf edenlere teşekkür etti. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olaylarının herkesi derinden sarstığını aktaran Çalık, biran önce bu terör eylemlerinin son bulmasını temenni ettiğini söyledi.

Kentte atanmış, seçilmiş ve sivil toplum örgütlerinin, ahenkli ve uyumlu bir Malatya tablosunu oluşturduğunu anlatan Çalık, "İçimizden birisi, milletvekilimiz şimdi Gümrük ve Ticaret Bakanımız. Sizin bağlı bulunduğunuz bakanlığın Malatya'ya verilmiş olması çok önemli bir fırsat. Bu fırsatları inşallah hep beraber Malatya için büyüyen fırsatlar haline dönüştürmemiz lazım. Geçen gün 89 başlıkta Malatya'nın sorunlarını masaya yatırdık. Kayısı da bunlardan bir tanesiydi. Lisanslı depoculuk, soğuk hava depolarının kurulması, 3. Organize Sanayi Bölgesinin açılması, yeni yatırımcıların davet edilmesi ana gündemimizdi. Ulusal Kayısı Konseyini daha önceki milletvekili arkadaşımızdan birisi önermiş ve maalesef sekteye uğramıştı. Ulusal Kayısı Konseyi için de bakanlarımızla görüşmelerimizi yapacağız" dedi.

Çalık, Şire pazarının kente gelenlere ve sahipliği yapabilecek bir yer haline getirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunun için de Gürsel başkana, yöneticilere büyük iş düşüyor. Şire pazarının yeni bir yere taşınması gerekiyor. Bu gerek ve şart. Muhtarın, oradaki vatandaşların söylediği asayiş dahil olmak üzere yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması için öncelikle şire pazarının oradan kaldırılması gerekir. Ayrıca Malatya denilince akla ilk gelen ürün kayısı ise bizim kayısının sunumunu çok iyi yapmamız lazım" diye konuştu.

Özbey de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentin tüm milletvekillerinin birlikte hareket etmesini istediklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin başarıyı getireceğini aktaran Özbey, sivil anayasanın biran önce gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Kayısı üreticilerinin sorunları hakkında Çalık'a bilgi veren Özbey, bu konuda desteklerini beklediklerini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • EROL (8 yıl önce)
    İnşaat malzemesi satan işyerlerinde bir an önce bir an önce şehir merkezinden uzak bir yere taşınması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    DAHA İYİ PROJELER BEKLİYORUZ. MALATYA' YI UÇURACAK PROJELER. MALATYA YA ÇAĞ ATLACAK PROJELER. KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER. MALATYA YI ÇEKİM MERKEZİ YAPACAK PROJELER. MALATYA YI YILDIZ YAPACAK PROJELER.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (8 yıl önce)
    çok güzel olur her açıdan bir an önce gerçekleşmesi gerekir sözde kalmaz inşallah
    0
    0
    Yanıtla