SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şırınga' İddianamesi Kabul

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Şırınga" kod adlı medikal yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest kalan 12'si doktor toplam 34 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, ikinci kez sunulduğu mahkemede kabul edildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönetiminde 24 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirdiği "Şırınga" kod adlı operasyonda, 12 doktor, 14 medikal firma yöneticisi ve 8 kamu görevlisi olmak üzere toplam 34 kişi hakkında işlem yapılmıştı. Mahkemece "adli kontrol ve kefaleten" serbest bırakılan sanıklar hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet alıp vermek, kamu kurum ve
kuruluşlarını zarara uğratmak, resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla hazırladığı ilk iddianame ikinci kez sunulduğu Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Mahkemenin iddianameyi önce kabul etmediği, ancak Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı üzerine kabul ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız