SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şırınga'ya Önce İdari Ceza..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gerçekleştirilen Şırınga Operasyonu'nda haklarında işlem yapılan ve halen yargılaması süren 8'i doktor toplam 16 memura Malatya Valiliği tarafından çeşitli disiplin cezaları verildi. Doktorlar, medikal firmalara ihale şartnamesi hazırlatma ve onların elindeki malzemelere göre ihale yapmakla suçlanıyorlar.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 24 Mart 2008'de yapılan Şırınga kod adlı operasyonda, Malatya'daki sağlık kuruluşlarında medikal malzeme alımında "İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp, rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak" gerekçeleriyle 12'si uzman hekim, 8'i memur, 14'ü de medikal firma yetkilisi toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı. 34 kişi çıkartıldıkları adli makamlarca "adli kontrol ve kefaleten" serbest bırakılmıştı.

Operasyon sonrasında Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine toplanan Malatya Valiliği İl Disiplin Kurulu, Malatya Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlardan Dr. K.G., Dr. M.A., Dr. A.K., Dr. M.A.'ya Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlardan Dr. V.T., Dr. C.I., Dr. M.G. ve Dr. C.D'ye, Beydağı Devlet Hastanesi'nde görevli memurlardan B.T., H.A., H.K., A.Ö. Malatya Devlet Hastanesi'nde görevli memur H.Ö., Akçadağ Hastanesi'nde görevli memur H.İ., Doğanşehir Devlet
Hastanesi'nde görevli C.Y. ve N.A. olmak üzere toplam 16 kişiye, disiplin cezaları verildi.

Disiplin kurulu, DR. A.K., Dr. M.A., Dr. CD.ve Dr.V.T.'ye "Maaştan kesme cezası", Dr. K.G., Dr. M.A. Dr. C.I., Dr. M.G., H.A., A.Ö. H.Ö., H.İ., B.T., H.K. ve C.Y.'ye "1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması", N.A.'ya "2 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması" cezaları ile disiplin cezaları verildiği belirtildi.

Valilik İl Disiplin Kurulu'nun raporunda 1 doktorun aldığı ev kredilerini bir medikal firma sahibine ödettiği iddia edilirken, doktorlara "İhale şartnamelerini firma sahipleri ve çalışanlarına hazırlattığı ve onların isteği doğrultusunda değişikliğe uğrattığı, medikal firma sahibini elinde bulunan malzemenin özelliğine göre şartname hazırlattığı, uçak biletini medikal firma sahiplerine aldırdığı, medikal firma sahipleri ve çalışanlarıyla samimi menfaat içerikli görüşmelerde bulundukları" suçlamaları yapılıyor.

Memurlar hakkında ise, "İhalelere fesat karıştırdıkları, rekabet ortamını ortadan kaldırdıkları, medikal firma sahip ve çalışanları ile samimi menfaat içerikli görüşmelerde bulundukları, hastanelerinde yapılan ihalelerde rakip firmaların verdikleri teklifleri görüştükleri medikal firmalara bildirdikleri, ihalelere ilişkin gizli bilgileri birlikte çalıştığı medikal firmalara aktardıkları, medikal firmanın çalışanları gibi davrandıkları" iddiaları yer alıyor.

Bu arada. Medikal Yolsuzluğu iddiası ile ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava halen devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız