SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sirk Ortamı Hoş Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasının 20. duruşması sonrasında müdahil avukatlardan Ali Koç, yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Duruşma sonrasında basın mensuplarını sorularını yanıtlayan müdahil avukatlardan Ali Koç, olayın azmettiricisi olarak tutuklu yargılanan Varol Bülent Aral'ın tahliye edilmesini "Bir olayı açığa çıkartmak, sadece tek kişinin ifadesine bakan bir soruşturma sonucu olursa, doğal olarak tahliye edilebilir. Soruşturma sadece iddialardan ibaret değil, delillerden ibaret olmak zorunda. Malatya'daki Zirve Yayınevi davasının temel eksikliklerinden bir tanesi soruşturmanın yeterli objektiflikte, derinlikte ve özenle yürütülmemiş olmasından kaynaklanıyor. Azmettiricilerin burada yargılanmalarını ve tutuklanmalarının tek sebebi, en önemli sebeplerden bir tanesi Emre Günaydın'ın ifadeleriydi. Emre Günaydın'ın ifadelerinden sonra bu kişiler hakkındaki soruşturma özenli ve dikkatli bir şekilde yürütülmediği için evrensel ölçülerde, ifadeleri alındıktan sonra tahliye edildiler. Tabii bu kişilerin tahliye edilip edilmemelerinden daha bağımsız bir şey, bu olayın Malatya'da yaşayan insanlar veya Türkiye'deki diğer
insanlar sadece 5 gencin gerçekleştirdikleri bir eylem olarak değerlendirmiyorlar. Bu olayın sorumlularını açığa çıkartmak, azmettirenleri, ya da bu iklimi oluşturanları açığa çıkarmak devletin ve adaletin görevidir. Bu aşamada birilerinin tahliye edilmesi meseleden umut kesmek için ya da birilerinin cezalandırılması da adalete erişildiğinin kanıtı olarak değerlendirilemez. Biz özellikle Ergenekon davası ile bu dosyanın bağının daha sık araştırılmasını talep ediyoruz. Bugün tahliye edilen kişinin istihbarat
örgütleriyle ilişkilerinin araştırılması gerekiyor. Umuyoruz ki, soruşturma sondan sonra Varol Bülent Aral'ın ilişkileri konusunda derinleştirilir ve yeni bulgulara ulaşılır. Özenli bir soruşturma yürütülürse, tahliye edilmesi değil, daha sonraki aşamada mahkum edilmesi söz konusu olabilir" şeklinde konuştu.

Avukat Koç, duruşmada komediyi aratmayan durumların yaşanması ile ilgili bir soruya ise, "Yargılama ve yürütme oradaki mahkeme heyetinin takdirinde. Oradaki ciddiyeti sağlamak mahkeme heyetinin takdirindedir. 3 insanın öldürüldüğü bir yerde duruşma salonunda yargılanan kişilerin ortamı sirk alanına çevirmesi tabii ki hoş karşılanacak bir şey değil. Bu kişilerin suçlu olup olmadıklarıyla da ilgili bir şey değil, vicdanlı olup olmadıklarıyla ilgili bir durum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız