SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şirket Devroldu, Adı Değişecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya doğalgaz dağıtım şirketi PEGAZ'ı devralan Kazancı Holding bünyesindeki AKSA şirketi yöneticileri bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısına şirket Genel koordinatörü Yaşar Aslan, genel müdürü Turgay Zorlu ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Genel koordinatör Yaşar Aslan yaptığı konuşmada, çağın en büyük sorunu olan çevre kirliliği ve küresel ısınmanın önüne geçmede doğalgazın büyük etken olduğu belirterek başladığı konuşmasını “Devir işlemleri ülkenin seçim atmosferine girmesi nedeniyle uzadı ama bitirdik. Malatya doğalgaz dağıtım işi şu an Kazancı Holding bünyesindeki AKSA şirketine geçti. Önümüzdeki süreç için çalışma planları hazırladık, projeleri inceledik, bu çalışmalar doğrultusunda Üniversite, Organize Sanayi bölgesi başta olmak üzere ilk etapta 80 Km. yani yaklaşık 5 trilyon liralık bir yatırım hedefimiz var.” diye sürdürdü.

Gazetecilerin; "Hat döşemede Elektrik mühendisleri Odası ve Elektrikçiler Odasının ‘topraklama’ konusunda bazı şikayetleri var ne diyorsunuz?" sorusunu şirket yetkilileri “Bu problem bütün Türkiye’de yaşanıyor. Sadece doğalgaz topraklaması değil normal topraklama konusunda ilgililer gerekli hassasiyeti gösteriyorlar mı? Ona bakmak lazım, ayrıca yetkinin onlarda olduğu da net değil” diye yanıtladılar.

Başka bir gazetecinin “ Topraklama konusunda ilgililerce gerekli hassasiyetin gösterilmediğini mi kastediyorsunuz?” sorusuna ise kısaca “Hayır” yanıtı verildi.

180 Dolar artı KDV konusunda ki sorulara ise “bu fiyat 5 yıl süre ile sabittir, değiştirilmesi söz konusu değildir." denilirken abone sayısı ve kullanıcı sayısı ile ilgili sorulara ise “ Şu ana kadar 70.000 haneyi kapsayacak şebeke döşendi. Abone sayımız ise 11.300” yanıtını geldi.

Şirketin isim değişikliği konusunda ise "Önümüzdeki dönemlerde isim değişikliğine gideceğiz. Büyük bir ihtimalle Malatya Gaz adını alacağız" yanıtını verdi.

Malatya Doğalgaz Dağıtım Lisans işini Peker İnşaat adlı firma almış, firma sahibinin ihale döneminde "Enerji Yolsuzluğu" davasının sanıklarından olmasına karşın, yasal engel bulunmasına rağmen ihaleyi nasıl aldığı kulislerde konuşulurken, bu başta belediye olmak üzere sorgulanmamış, geçtiğimiz aylarda biten bu davada şirket sahibine "ertelenen" habis cezası verilmişti. Peker İnşaat, ihaleyi aldıktan sonra yasal olarak yüzde 10 ortak durumundaki belediye ile birlikte yüzde 90'lık hissesiyle PEGAZ Şirketi'ni kurmuş, şebeke ve abone çalışmalarına başlamıştı. Şirketin Elazığ'daki çok düşük bedele karşın 180 dolar+ KDV şeklindeki abone bedeli tartışma konusu olurken, bu rakamdan geri adım atılmamış, ayrıca şebeke döşeme çalışmaları konusundaki birçok aksaklık sık sık gündeme getirilmesine karşın, gerek Valilik, gerekse belediyeden herhangi bir "düzeltme- düzenleme" çabası görülmemiş, bu yönüyle doğalgaz çalışmaları daha çok "olumsuz" görüntü ve değerlendirmelerle kamuoyunun gündemine gelmişti. Şebeke çalışmaları yapan bazı taşeron şirketlerin piyasaya olan borçları, buna ilişkin alacaklı tepkileri de sık sık haber konusu olurken, Peker Şirketi'nin PEGAZ'ı devrettiğine ilişkin Ocak ayından itibaren çıkan söylentiler, uzun süre doğrulanmamış, yüzde 10 ortak belediye de sessiz kalmıştı. Daha sonra yeni patron Aksa, fiilen şirketi devralırken, yasal devir işlemlerinin sürdüğü ifade edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız