SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şirket Merkezleri Kaydırılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:48
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Malatya olarak hedefimiz, 2023’de, 3 milyar dolar ihracat rakamını yakalamaktır” dedi. 

Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Malatya ekonomisi hakkında basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya’dan ekonomik göç olmasından şikayetçi oldu. “Malatya Büyükşehir oldu ve vergi paylarının yüzde 6’sı büyükşehire aktarılıyor. Oysa ki, Malatya’dan çeşitli sebeplerle ekonomik göç olması nedeniyle, vergi geliri düşüyor. Bu gerek, programsız şekilde şirketlerin incelemeye alınması şirketleri ürkütmüştür. Bu nedenle bazı şirketler merkezleri İstanbul’a kaydırıyor, dolayısıyla il’in vergi geliri düşüyor” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın eğitimsiz ve ekonomik gücü az olan insan göç aldığını ve bunun karşılığında ekonomisi güçlü olanların göç etmesinin sorunları beraberinde getirdiğini bildiren Balin, “Malatya olarak hedefimiz, 2023’de, 3 milyar dolar ihracat rakamını yakalamaktır” dedi.

Balin, komşu ülkeler Irak ve Suriye’ye ihracat imkanlarının artmasıyla, hedefe daha çabuk varılacağını vurguladı. Balin, Malatya ekonomisini, rol model olarak seçtiği Gaziantep ve Kayseri örnekleri vererek, bu iller ile Malatya arasındaki rakamları TÜİK verilerine göre kıyasladı.

Balin, genel merkez çalışmaları hakkında da bilgi verirken, özetle şunları söyledi: 

“MÜSİAD olarak 25. yılımıza girerken, milletimiz ve İslam ülkeleri adına önemli bir faaliyetler dizisine daha ev sahipliği yapıp, başarıyla sonuçlandırdık.

“Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” temasıyla düzenlediğimiz, 18. IBF Uluslararası İş Forumu Kongremiz ve 30 Ülkeden katılan IBF Yönetim Kurulu Üyeleriyle Toplantımızı gerçekleştirdik.

Bu yıl bir ilk olarak yaptığımız uygulamayla, hıghtech port Holümüzde, ülkemizde faaliyet gösteren, Yüksek Teknoloji üreten firmalarımızın ürün ve hizmetlerini, MÜSİAD Üyesi olma kriterine bakmaksızın, sergilemelerini sağladık.

Fuarımız devam ederken, fuara katılan 6 ülkeden 160 misafir iş adamı ile Malatya, Bursa, Konya ve Tekirdağ’da, Bölgesel İş Forumları düzenleyerek, Türkiye'nin bir bütün olarak gelişmesini, hem onlara anlattık, hem de, yerinde B2B'ler yaptırdık.

Fuar etkinliklerimiz kapsamında; 25 ülkeye ait sunumlar, özel başlıklı paneller, CEO Forumları düzenledik. Sosyal ve kültürel etkinlikler bağlamında, Lübnan asıllı İsveçli Sanatçı, Maher Zain konseri, imza günleri düzenlendi. 13 farklı dalda, geleneksel el sanatları ve zanaatlarının icra sergisi gerçekleştirildi.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız