SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şirket Yetkilerinden Azlolundu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:24
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın, ortağı olduğu Kuyumculuk Limited Şirketi’ndeki ortaklığını devam ettirdiği, sadece şirketin müdürlüğünden ayrıldığı ve şirket ortaklar kurulunca şirketi temsil – ilzama yetkili kılan yetkilerinden azlolunduğu öğrenildi. 

Polat’ın ortağı olduğu şirkette alınan bu karar 25 Nisan 2014 tarihinde alınmasına karşın, hülle yoluyla edinilen Cetvel Ltd.Şti.’ne ilişkin usulsüzlüklerin malatyahber.com’da gündeme getirilmesinden sonra, yani kararın alındığı tarihten yaklaşık 3 ay sonra, 9 Temmuz 2014 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanması dikkat çekti. 

Bakanlar Kurulu’nun getirdiği kısıtlamaları aşmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi yönetiminde yer alan bazı işadamlarının kurduğu bir eğitim şirketinde çalışan İsmail Batar isimli şâhsa 30 Mart seçimlerinden hemen sonra, 11 Nisan 2014'de, tek kişilik bir limited şirket kurdurulduğu, 4 gün sonra, 15 Nisan’da da bu şirketin hülle yoluyla Yeşilyurt Belediyesi’ne devredildiği ortaya çıkmıştı. 

Cetvel Ltd. Şti.’nin kuruluşunda dikkat çeken bir başka önemli ayrıntı ise, şirketin Hacı Uğur Polat’ın ortağı olduğu kuyumcu dükkânının bulunduğu binada kurulmuş olmasıydı. 

Bir öğretmenin ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgedeki bir binada şirket kurması, 15 bin TL sermayesi ile birlikte kurduğu bu şirketi Yeşilyurt Belediyesi’ne devretmesi, bu şirketin yönetim merkezinin kuruluş aşamasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ortağı olduğu kuyumcu dükkanının bulunduğu bina olması, Cetvel Ltd. Şti.’nin kuruluş amacına ilişkin soru işaretleri yaratmıştı. 

HABERLERDEN SONRA TESCİL!

Cetvel Ltd.Şti.’nin kuruluş, Yeşilyurt Belediyesi’ne devri sürecindeki usulsüzlükler ve belediye meclisine bilgi verilmeden  şirket sermayesinin bir defada 134 kat arttırılarak 2 milyon 15 bin TL arttırılması konusundaki gelişmelerin malatyahaber.com’da, 1 ve 4 Temmuz tarihlerinde gündeme taşınmasından sonra 9 Temmuz 2014 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan bilgilere göre, Hacı Uğur Polat, 25 Nisan 2014 tarihli toplantıda, .. Kuyumculuk Ltd. Şti.’deki müdürlük görevinden ve şirketi temsil ve ilzama yetkilerinden  ortaklar kurulu tarafından azledildi.  Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki ilanda, bu değişiklik kararının 25 Nisan’da alındığının belirtilmesine karşın Ticaret Sicili’ne, söz konusu haberlerden ikincisinin malatyahaber.com’da yayınlandığı 4 Temmuz günü tescil ettirilmiş olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Bu kayıtlarda, kararın alındığı belirtilen tarih değil Ticaret Sicili’ne tescil edildiği tarih önem arzediyor.

Şirketteki % 10 ortaklığından ayrılmayan Hacı Uğur Polat’ın şirketteki görev ve yetkilerinden azledilmesine yönelik ortaklar kurulu kararı Ticaret Sicil Gazetesi’nde şöyle yer aldı: “Hacı Uğur Polat’ın müdürlük görevinden ayrılması gündeme gelmiş ve temsil ve ilzama yetkilerinden azlolunmuştur”. 

Sözkonusu kararda, “Şirket müdürleri olarak Veysel Polat ve Selim Budak’ın temsil ve ilzam yetkileri devam etmektedir” ifadesi de yer aldı. 

Şirketin 2 Ağustos 2011 tarihli ortaklar kurulu toplantısındaki hisse değişiminden sonraki ortakları Ticaret Sicil Gazetesi’nde şöyle yer almıştı: 

Hacı Uğur Polat 100 Pay

Veysel Polat 550 Pay 

Mehmet Polat 250 Pay 

Selim Budak 100 Pay. 

Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi’ne hülle yoluyla edindiği Cetvel Ltd. Şti.’nin ana sözleşmesinde, şirketin faaliyet alanlarından birisinin de kuyumculuk olduğu belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız