SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şirkete Partili Avukat

A- A+ PAYLAŞ

Çoğunluk hissesi Malatya Belediyesi'ne ait olan Esenlik Şirketi, Hukuk Danışmanlığı’na, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun da kayınbiraderi olan AKP İl Başkan yardımcılarından Av. Bülent Tüfenkçi’yi (alttaki fotoğrafta sağ baştaki) getirdi.

Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, eski hukuk danışmanı olan Erdoğan Gökbulut ile sözleşmesinin 2009’da sona erdiğini, yeni dönemde Av. Bülent Tüfenkçi ile sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısının eniştesi olan Bülent Tüfenkçi ile sözleşme imzalamalarının gerekçesiyle ilgili olarak “Şirketin eski avukatla olan sözleşmesi 2009’un sonunda bitmişti. Oturup arkadaşlarla durum değerlendirmesi yaptık. Kimin ne kadar verimli olabileceği noktasında istişare ettik ve avukatlardan fiyat teklifi aldık. En uygun teklifi Sayın Bülent Tüfenkçi Bey verdi ve sonuçta kendisiyle bir sözleşme imzaladık. Bu değişiklikte gözettiğimiz tek şey Esenlik’in çıkarlarıdır” açıklamasını yaptı.

Bülent Tüfenkçi'nin aynı büroyu kullandığı, aynı tabelada birlikte yeraldığı, bazı davalara birbirlerinin yerine girdiği, bazı davaları ortak olarak üstlendiği, ancak aralarında ortaklık bağının olmadığını öne sürdüğü isimlerden biri olan Avukat Ali Bakan ise, eski Hal Binası'nın yeri ile ilgili olarak Malatya Belediyesi'yle mahkemelik olan Hollanda orijinli firmanın avukatlığını yapıyor. Aynı zamanda üst düzey bir belediye yöneticisinin akrabası olan bir ismin belediye şirketinin, aynı büroyu kullandığı arkadaşının ise belediyeye çok önemli bir dava açmış olan şirketin avukatlığını üstlenmiş olmaları da ayrıca ilginç bulunuyor.

10 KİŞİNİN İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞ
Bu arada Polat, Esenlik’te göreve başladıktan bu yana sadece 10 kişinin iş akdini feshettiklerini söyledi. 5 kişinin istifa ettiğini, 30 yakın kişinin de emekliye ayrıldığını belirten Hacı Uğur Polat, buna karşılık 100 kişinin İş-Kur aracılığıyla, 50 kişinin de şirketin ihtiyaçları doğrultusunda Esenlik’te çalışmaya başladığını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız