SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şirkette Yolsuzluk İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin büyük ortağı olduğu, ancak bir süre önce isminden “belediye”nin çıkarıldığı Esenlik İmar İnşaat Limited Şirketi bünyesinde yaşanan ve bir yıldır iddia düzeyinde konuşulan “şirketi zarara uğratarak haksız kazanç sağlama” olayı adliyeye intikal edince yeni bir aşamaya girdi.

2007- 2009 yılları arasında Genel Müdürlükte çalışan personele fazla mesai yazarak kendilerine haksız kazanç sağlayan ve şirketi yüzlerce milyar zarara uğrattığı öne sürülen 4 personelden ikisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulunca iddialar böylece yargıya taşındı. Diğer iki personel ise şirketin zararını ödemeyi taahhüt edince haklarında herhangi bir işleme gerek görülmedi.

Olayla ilgili olarak, “Bu iş sanıldığından çok büyük. Yani söz konusu paralar, sadece 4 kişinin cebine gitmedi. O dönemde ki evraklarda imzaları olan yöneticilerde en az onlar kadar suçlu. Esenlik Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin gelir giderleri ile en üst yöneticinin Emekli Sandığına yaptığı geri ödemelerin de incelenmesi gerekir” iddiaları da ortaya atılarak o dönemin üst yöneticilerinin de soruşturulması gerektiği savunuldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Göreve geldiğimizde konu bana intikal ettirilmişti. Gerekenin yapılmasını ve sonucun bana bildirilmesini söylemiştim. Sanırım gereği yapılmıştır. Detayları Genel Müdürlükten alabilirsiniz.” dedi.

Genel Müdür Hacı Uğur Polat ise “Göreve geldiğimizde böyle bir olayın ortaya çıkarıldığı söylenince ilk önce ilgili birimlerden dosyaları istettik ve incelenmesi için hukuk büromuza gönderdik. Hukuk büromuzda yaptığı inceleme sonrası kurumumuzun zarara uğratıldığını belirledi. Olaya karışan 4 personelimiz ile görüştük ve şirketin zararının tazmin edilmesi ve işten ayrılmaları halinde savcılığa aksettirmeyeceklerini söyledik. Önceleri itiraz etmediler ve istifalarını gönderdiler. Söz konusu şahıslardan ikisi, şirket zararını yasal faizleri ile birlikte ödemeyi taahhüt ettiler ve taahhüt etikleri miktarın yüzde 80 oranında da ödemeyi yaptılar. Ödenen para yasal faizleri ile birlikte yaklaşık 70 bin lira civarındadır.

Olayda adı geçen iki eski personel ise çeşitli gerekçelerle parayı ödemeyi reddedince 18 Mayıs tarihinde kurumu zarara uğrattıkları gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Amacımız kurumumuzun haklarını korunken bireyleri de mağdur etmemektir” diye konuştu.

Genel Müdür Hacı Uğur Polat, eski üst düzey yöneticiler ile Esenlik Sosyal Yardımlaşma derneği ile ilgili iddialar konusunda ise “Bizim yaptığımız incelemelerde üst düzey yöneticilerin olaylarla bir ilgisi yoktu ve Emekli Sandığı konusunda ise hiçbir bilgimiz yok” dernekle ilgili konuda ise “ Genel Müdür yardımcılarımızdan birinin üstlendiği ve yönetiminde üst düzey yöneticilerin yanı sıra personel temsilcilerinin bulunduğu derneğimiz, personelin özellikle de hastalık-kaza-yakınlarının ölümü gibi zor günlerinde onlara destek amaçlı kurulmuş bir dernek. Her ne kadar şirket üst düzey yöneticileri yönetimdeyse de şirketten tamamen bağımsız bir kuruluş” diye yanıtladı.

Suçlananların yakınları ise “Şirketi sadece 4 kişi mi zarara uğrattı? Peki ödeme emirlerinin altında imzası olan üst düzey yetkilileri nerede? Emekli Sandığından alınan fazla paralar nereden ödendi? Niye bunlar da araştırılmıyor? Derneğin para hareketleri neden mercek altına alınmıyor? Günah keçisi olarak 4 kişi seçildi. Ama esas suçlular için herhangi bir işlem yapılmıyor” iddialarında bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız