SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Asker Şehit.. 9 PKK'lı Ölü Ele Geçti

0
Güncellendi - 2016-01-21 01:26:27
1 Asker Şehit.. 9 PKK'lı Ölü Ele Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan bir asker şehit oldu. Bu arada, Şırnak'da şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar Çorum'da toprağa verildi. Diğer yandan Şırnak'ta 9 PKK'lı terörist ölü, 5'i de yaralı ele geçti.

BİR ASKER ŞEHİT..

Sokağa çıkma yasağının 50'inci gününde devam ettiği Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesi Süleyman Nazif Sokak'ta bugün akşam saatlerinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılmıştı. Patlamada ağır yaralanan bir asker kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Şehidin memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesine acı haber ulaştı. Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Oldun, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Jandarma Komutanı Levent Türker acı haberi aileye ulaştırdı. Şehit haberini duyan baba Mehmet Ali Şahin ile annesi Hazar Şahin sinir krizleri geçirdi.

ŞEHİT POLİSE TÖREN..

Bu arada Şırnak'ta teröristlerce servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar, memleketi Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesine gönderilen şehit polis memuru Mustafa Yaşar'ın cenazesi dün akşam saatlerinde son kez baba ocağına getirildi. Bugün baba ocağında helallik alınan şehidin cenazesi belde meydanına götürüldü.

Şehit polis Yaşar için düzenlenen cenaze törenine AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Ahmet Kara, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende şehidin kız kardeşi Elif, anne Adalet Yaşar ve eşi Rüveyda Yaşar ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı aileyi yakınları güçlükle teselli.

Teröre tepki yağan cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehit polis memuru Mustafa Yaşar'ın naaşının belde mezarlığına götürüldüğü sırada kadınlar tekbirler getirerek  "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Polise uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.

Evli ve bir çocuk babası şehit polis Yaşar'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi. (Fotoğraf bu törenden)

9 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ..

Öte yandan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde ambulans ve cenaze araçlarıyla kaçmaya çalışan teröristler güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Operasyonda 9 terörist ölü ele geçirilirken, yaralı 7 terörist de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ambulans ve cenaze araçlarının Cudi Mahallesi’nden Dağkapı Mahallesi Dere Caddesi ve Yakışan Sokağı’na giriş yaptığını gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. 1’inci Jandarma Komando Tugayı Komutanlığı tarafından düzenlenen “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş M. Burak Demirci Operasyonu” ile araçlar mahalle çıkışında güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Her iki araçta yapılan aramalarda ölü ve yaralı teröristlerin olduğu tespit edildi. Ele geçirilen 5 ölü ve 7 yaralı terörist Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yapılan incelemede 5 teröristin ateşli silahla öldüğü belirlendi.

Teröristlerin kendi dizayn ettikleri revirde yaralıları tedavi etmeye çalıştıkları ancak güvenlik kuvvetlerinin bölgeye yaklaşmaları üzerine ambulans ve cenaze araçlarıyla kaçmaya çalıştıkları bildirildi.

Güvenlik güçlerinin aynı bölgede teröristlerin barındıkları bir evde yaptığı aramada 4 teröristin bahçeye gömülmüş cesetlerinin bulunduğu öğrenildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız