SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şırnak'ta 5 Bin Askerle Operasyon

A- A+ PAYLAŞ

ŞIRNAK'ta Cudi ve Küpeli Dağı'nda yaklaşık 5 bin askerin katılımı ile başlatılan operasyonlar, sınır kesimindeki birçok bölgede sürdürülürken, sınır kesimine yeni karakollar yapılması ve mevcut karakolların ise güçlendirilmesi için iş makinaları bölgeye sevk ediliyor.

Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Cudi ile Küpeli dağlarında başlatılan operasyonlar, Bestler Dereler, Şikefta Kera, Düğün Dağı, Duru Geçit, Yün Dağı, Karaçağlı Dağı, Beyaz Tepe, Faraşin bölgelerinde sürdürülüyor. Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın yönetimindeki operasyonlara Akçay, Çakır Söğüt Jandarma Tugay Komutanlığı ile İkizce Komando Tugayı'na konuşlu Bolu 2'nci Komando Tugayı askerlerinden oluşan 5 bin kadar asker ve çok sayıda korucunun da katıldığı ifade edildi.

Özel birliklere bağlı askerler Sikorsky tipi helikopterler ile operasyonların yapıldığı alanlara indirilirken, bazı askerler zırhlı araç eskortluğunda sivil minibüslerle bölgeye sevk edildi. Cudi dağında tespit edilen, teröristlerin geçiş noktalarına topçu birlikler tarafından ateşe tutuldu. Kilise Dağı eteklerindeki Hendek Köyü yakınlarında tespit edilen bir grup PKK'lının ise bombardımanlar nedeniyle Küpeli dağının Yedi Değirmenler vadisine kaçmaya çalıştığı, askerlerin bunları etkisiz hale getirmek için yoğun şekilde bombardımanlarına devam ettiği belirtildi.

Irak sınırındaki Cudi Dağı'nın kritik noktalarna yeni karakolların yapılması ve olası saldırılara karşı mevcut karakolların güçlendirilmesi için zırhlı araçlar korumasında iş makinaları ve malzeme sevk ediliyor. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden sınır kesimlerine zırhlılar eşliğindeki iş makinaları götürüldü.

Öte yandan Cizre ile Güçlükonak ilçeleri arasında bulunan Kilise Dağı'nda başlayan orman yangını devam ederken alevler Şırnak ve Cizre arasındaki Küpeli Dağı'nın da bazı yerlerine sıçradı.

GENELKURMAY'DAN 2 AYLIK GÜVENLİK YASAĞI

Siirt, Şırnak ve Hakkari'de bazı bölgeler, “geçici güvenlik bölgesi” olarak belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Küpeli Dağı, Cudi Dağı, Yazlıca Dağı ve güneyi, Mehmet Yusuf ve Meydan Dağları, Çağlayan-Pirinçeken ile Balkaya Dağı'nın koordinatlarına yer verildi.

Açıklamada, bu bölgelerin, 16 Temmuz-16 Eylül 2010 tarihleri arasında “geçici güvenlik bölgesi” olarak belirlendiği ve giriş yasağı uygulanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız