SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şırnak'ta İki Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:19
Şırnak'ta İki Şehit
A- A+ PAYLAŞ
Şırnak Uludere'de PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. 2 asker şehit oldu. 3 asker de yaralandı. Şehit acısı Konya ve Sakarya'ya düştü. 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bayram Tekin ve Uzman çavuş Caner Kesimal'in ailesi acıya boğuldu.
 
Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Uludere İlçesi'ne bağlı Yeşimli Köyü Geymuşule üst bölgesinde bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 uzman çavuş şehit olurken, 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralanan askerler helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.   
 
ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI
 
Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Tekin ve Uzman Çavuş Caner Kesimal için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi.
 
Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, şehitlerin silah arkadaşları ile kamu müdürleri katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterle Diyarbakır’a gönderildi. Şehitlerin cenazelerinin buradan askeri uçaklarla toprağa verilmek üzere memleketlerine götürülecekleri belirtildi.
 
OPERASYON SÜRÜYOR 
 
İki askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından Irak sınır kesimine kaçmaya çalışan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. Karadan özel komandoların sevk edildiği bölgede PKK’lıların izleri sürülürken, Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp, bombaladı. 
 
"EN SON ANNEMİ ARADI" 
 
Şırnak Uludere'de teröristlerce çıkan  çatışmada şehit olan uzman çavuş Caner Kesimal'in baba evinde hüzün var.
 
Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Yemişli köyü yakınlarındaki üs  bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Kesimal'ın Sakarya Karapürçek ilçesindeki Mesudiye  köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Sakarya Jandarma Alay Komutanı Adnan Arslan,  Kaymakam Haktan Gökçekuyu ve askeri yetkililer verdi.  
 
Acı haberi alan ve gözyaşlarını tutamayan baba İrfan, anne Havva ve  kardeşi Cihan Kesimal'ı askeri yetkililer, sağlık görevlileri ve yakınları  sakinleştirmeye çalıştı.
 
Şehidin ağabeyi Cihan Kesimal, “Akşam en son annemi aradı, annemle  konuşurken kardeşimin bir arkadaşı 'geliyorlar' dedi. 'Geliyorlar' deyince  kardeşim telefonu kapattı, kapatış öyle... Kardeşimle en son geçen yıl ağustos  ayında buraya geldiğinde görüştük” dedi.
 
Şehit uzman çavuşun 1,5 yıl önce evlendiği ve çocuğunun bulunmadığı  öğrenildi. Öte yandan, şehidin cenazesinin Rize'nin Ardeşen ilçesinde toprağa  verileceği belirtildi.
 
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada, şehit olan 2 askerden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bayram Tekin’in memleketi Konya’daki baba evine ateş düştü.
 
Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin’in, merkez Karatay İlçesi’ndeki oturan ailesine acı haberi Konya Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan Fadime ve Servet Tekin çifti fenalaştı. Tekin çiftine, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti.
 
Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin’in 3 yıl önce evlendiği eşi Gülay Tekin ile 1.5 yaşındaki oğlu Altay Tekin’in, Şırnak’ta olduğu belirtildi. Şehit Tekin’in dayısı Halil Güdek, ”Yeğenimin 12 gündür sınırda görev yaptığını biliyorduk. Bugün de acı haberine aldık. Konya’da annesi ve babası var. Eşi ve çocukları Şırnak’ta. Ağabeyi Ali Tekin de Çanakkale’de uzman çavuş” dedi. 
 
’ANNE AYAKLARIM SU İÇİNDE KALIYOR’
 
Gözü yaşlı anne Fadime Tekin de, oğluyla en son telefonla görüştüğünü belirterek, ”Oğlum nasılsın, niye gelmiyorsun diye sordum. O da bana ’Anne buralarda çok kar var. Ayaklarım su içinde kalıyor. Akşam ancak kurutuyorum. 3-4 hafta sonra astsubaylığa geçiş sınavı var. Sınav için izin aldığımda Konya’ya da geleceğim’ dedi. Ama kuzumun kendi yerine cenazesi gelecek" dedi.
 
Fadime Tekin, 7 oğlu olduğunu belirterek, "Birini şehit verdim. Vatan sağ olsun" dedi. Haberi vermeye gelen subaylar da şehit annesi Fadime Tekin’e, ”Böyle konuşarak onları sevindirmeyelim” dedi.
 
ŞEHİT BABASINDAN TERÖRE TEPKİ
 
Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin’in, Konya’nın merkez Karatay İlçesi’nde oturan babası 58 yaşındaki Servet Tekin, teröristlere lanet yağdırdı. 7 çocuk babası Servet Tekin, "Vatan sağolsun. Geride 6 oğlum daha var. Hepsi bu vatana feda olsun. Allahım bizi oğlumla cennete kavuştursun. Devletten bir ricam var. Devlet göndersin beni oğlumun intikamını alayım. İntikamını almadan da dönmem" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız