SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şiro Üzerindeki Köprü Tamamlandı

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:37:29
Şiro Üzerindeki Köprü Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge Tepehan bölgesinde, Şiro Çayı üzerine yaptığı 7 gözlü 65 metre uzunluğundaki köprü çalışmalarını tamamlandı.

8 mahallenin ulaşımını sağlayacak köprü ulaşıma açılırken, köprüyle beraber devam eden yol yapım, genişletme çalışmaları da büyük oranda tamamlandı.  17 kilometrelik grup yolunda yer yer güzergâh değişikliği yapıldı. 15 metre genişliğinde açılan yol köprü ile birleştirilirken, dolgu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Grup yolunu bölen Şiro Çayı üzerine yapılan köprü 7 gözlü, 65 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde olarak yapıldı. Temmuz ayında başlayan köprü inşaatı çok kısa bir zaman zarfında tamamlandı. Bölgenin ulaşım sorununu çözecek olan köprü ve yol Nemrut Dağına Malatya’dan gideceklere de büyük kolaylıklar sağlayacak.

Köprü ve yolu şimdiden kullanan Pütürgeliler çalışmalardan gayet memnun olduklarını söylediler. Taşımalı eğitim gören ve uzun yollardan kurtulduklarını ifade eden öğrencilerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesinin Pütürge ilçesinde son 2 yılda 11 köprü yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  yıllarca konuşulmuş fakat hayata geçirilememiş, Pütürgelilerin hayallerini süsleyen köprüyü yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Köprünün 8 büyük mahalle 20’den fazlada küçük mahalleye hizmet vereceğini ifade eden Başkan Çakır, “Biz burada sadece köprü yapmadık. 15 metre genişliğinde yeni bir yolda açtık. Sarp kayalıklardan oluşan zeminde uzun bir dönem çalıştık. Ekiplerimiz yolu ve köprüyü kış aylarına yetiştirmek için fedakârca çalıştılar. Pütürge ilçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüz içmesuyu ve kanalizasyon çalışmaları yaptılar. İlçe merkezi bitmiş durumda, hiç vakit kaybetmeden Büyükşehir Belediyemiz asfalt serimine başladı. Pütürge’mizin sorunlarını çözüyoruz. Uzak yakın demeden milletimize hizmet ediyoruz” dedi.

Bülten

puturgekopru3puturgekopru1puturgekopru2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız