SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şişe Su İçene Hayret Ediyorum'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:16:36
'Şişe Su İçene Hayret Ediyorum'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile Yeşilyurt Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacağı belirtilen merkezdeki su, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hattının temeli, düzenlenen törenle atıldı. Toplam 19 milyon TL tutarındaki projenin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte hızlı bir yapılanma süreciyle birlikte 10 yıl süre alacak yatırımları iki yılda tamamladıklarını söyledi. 

Temel atma törenine Vali Süleyman Kamçı, AKP Milletvekilleri Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkçi ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ’nin vatandaşın rahatlığı için çalışmalarını ilk günden itibaren sürdürdüğünü belirterek, “Daha önce kanalizasyon hatları ile sorun çözülmeye çalışılıyordu. Şimdi ise suyun tahliyesi için drenaj hatları yapıyoruz. Çalışmalarımız farklı bölgelerde devam ediyor. Belediyeciliğin temeli kabul edilen imar ve alt yapı çalışmalardan dolayı Yeşilyurt Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. MASKİ bir taraftan yapılanmaya devam ederken bir yandan da alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Uzun vadeli ihtiyaca göre tüm projeleri tamamlamış olduk. Önümüzdeki yıl için 188.000.000. TL’lik yatırımın bir kısmını ihale ettik bir kısmını ise ihale ederek yatırımlarımıza başladık. On yılda yapılamayanı biz iki yılda yapmış olacağız. Biten ve devam eden projelerimizle birlikte 250.000.000 TL’lik yatırımı 2016 yılı ile birlikte yapmış olacağız” diye konuştu.   

Milletvekili Şahin: Malatya’da şişe su içene hayret ediyorum 

Milletvekili Mustafa Şahin ise konuşmasında, büyükşehir süreci ile birlikte İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi’nin görevini devralan Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ile ilgili başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Malatya’da içmesuyu ve içmesuyu borularının yenilenmesine yönelik önemli yatırımların yapıldığını belirten Şahin, “Malatya’da olup da şişe su içene hayret ediyorum. Çünkü bizim nimet gibi Kaptaj’dan gelen bir suyumuz var” dedi. 

Vali Kamçı: Sağlıklı ve yaşanabilir kent açısından önemli yatırımlar 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, “İçerisinde yaşayanların hayat standartlarını yükseltmek amacıyla bir yerleşim alanında yapılacak olan çalışmaların başında altyapı hizmetleri gelmektedir. Kuşkusuz altyapı çalışmalarının en başında da su ve kanalizasyon hizmetleri gelmektedir. Çünkü insan hayatının sağlıklı idamesi için en önemli unsur sudur. Kentlerdeki hızlı nüfus artışına ve ekonomik faaliyetlere bağlı olarak gerek içme suyu, gerek kanalizasyon ve yağmur suyu hattı bakımından çok daha ciddi tedbirler alınması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla suyun çok çabuk kirlenebildiği göz önüne alındığında ve ıslah çalışmalarının da yeterli olmaması durumunda önemli sorunlarla karşılaşılacağı muhakkaktır. Bu nedenle yağmur suları, kentsel ve tarımsal atıklar, kentsel yüzeysel akıntılar için gerekli tedbirlerin alınması hayati önem arz etmektedir. Bu anlamda Su ve Kanalizasyon İdarelerinin bu gibi hizmetleri daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent açısından son derece kıymetlidir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’in okuduğu duanın ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek tören tamamlandı.    

FOTO: Güler HAZAR     

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız