SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sisi'yi Darbe İçin İsrail İkna Etmiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:35:49
Sisi'yi Darbe İçin İsrail İkna Etmiş
A- A+ PAYLAŞ

Mısır'daki darbeyi yapan Sisi'nin İsrail'den aldığı talimatlarla hareket ettiğine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama'ya yakınlığı ile bilinen New York Times gazetesi, İsrail'in darbeden sonra ABD yardımlarının kesilmeyeceği konusunda Sisi'ye güvence verdiğini ve 'Washington'un yardımları kesme tehdidi için kaygılanma. Biz o konuyu hallederiz' dediğini aktardı.Batılı bazı yorumcular, Benyamin Netanyahu hükümetinin Sisi'ye verdiği bu desteğin 'Mısır halkına karşı katliamlara devam et çağrısı anlamına geldiğini' söyledi.

Batılı diplomatların aktardığı bilgiye göre Mısır sokaklarında katliamlar yapılırken bile İsrail, cunta lideri Sisi'yle yakın irtibat içindeydi. Yine diplomatlara göre, son katliamlardan sonra ABD'nin Mısır'a yaptığı 1.3 milyar dolarlık askeri ve 250 milyon dolarlık ekonomik yardımın kesilme tehlikesini de yine İsrail devre dışı bıraktı.

OBAMA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Haberinde 'Amerika Mısır'da olanlara hazırlıksız yakalandı' ifadesini kullanan New York Times, Mısır'da şu an bütün iplerin Tel Aviv'in elinde olduğuna dikkat çekti. ABD'nin, Afganistan ve Gazze Şeridi gibi bölgelerde 'terörle mücadele' kapsamında Mısır hava sahası ve Süveyş Kanalı'nın üzerinden hiç uyarı almadan direk uçuşlarda bulunabildiğini aktaran gazete, 'Son olarak 2010'da yapılan Amerika-Mısır ortak manevralarının son katliamlar nedeniyle iptali, iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermeyecek ' diye yazdı.

İLİŞKİLER BOZULABİLİR

Mısır'a 4 tane F-16 jetinin transferini durduran ABD'nin, yapacağı yardımı kesmesinin anlamsız ve riskli olacağını vurgulayan gazete, 'Körfez ülkeleri Mısır'a 15 milyar dolarlık yardım yaparken ABD'nin 1.5 milyar doları kesmesi hem etkisiz hem hatalı olur. Ayrıca, cunta ile ilişkilerin bozulması Mısır hava sahası ve Süveyş'i kullanan ABD'nin bölgedeki terörle savaşı ile 1979 tarihli İsrail-Mısır anlaşmasına da zarar verir' uyarısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız