SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şişmanlık Ömrü Kısaltıyor

A- A+ PAYLAŞ

900 bine yakın kişinin incelendiği bir grup araştırma analizi, kapsamında yapılan araştırmaların analizi, şişmanlığın ortalama ömür süresini iki ila dört yıl kadar kısalttığını, aşırı şişmanlık durumunda ise bu miktarın 8 ila 10 yıl düzeyine çıktığını ortaya çıkardı.

Kısa bir süre önce The Lancet dergisinde yayınlanan araştırma, Epidemiyoloji alanında önemli isimlerinden biri olan Sir Richard Peto öncülüğünde Oxford Üniversitesi'nde gerçekleşti. Araştırmanın hedefi, vücut kütle oranı ve ölüm oranı arasındaki ilgiyi ve sigara tüketiminin bunlara etkisini anlamak olarak belirtildi.

CNN'deki bilgilere göre, 1979 yılında başlayan çalışmanın sonuçlarında, VKİ (Vücut Kitle İndeksi) birimi 22.5 – 25 arası olanların, en az ölüm riski taşıyan grup olduğu, bunun üzerindeki her 5 VKİ değerinin, ölüm riskini yüzde 30 oranında artırdığı gözlendi. Ölüm oranındaki artış genellikle kalp rahatsızlıkları, şeker, böbrek ve karaciğere bağlı ölümlerde görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız