SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sistem Çalışmadığı İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse, ilaç reçetelerinin işlendiği MEDULA Sisteminin kilitlendiğini açıklayarak, "Reçeteler sisteme işlenemiyor. Hekim kayıtları yok, rapor girişleri yapılmamış. Teşhislerin birçoğu bulunamıyor. Benzeri bir dizi sorun var" dedi.

Köse yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle devreye alınan MEDULA Reçete Provizyon Sistemi ile ilgili olarak, Odamıza yoğun biçimde başvuru ve bildirimde bulunulmaktadır. Bu bildirimlere göre; bazı sağlık kurumlarında görevli doktorların sistemde kaydının bulunmaması ve/veya branş bilgilerinin sisteme kaydedilmemiş olması nedeniyle bu doktorlar tarafından yazılan reçetelerin karşılanması mümkün değil. SUT hükümleri ile ilgili olarak MEDULA Reçete Provizyon Sisteminde yapılmış olan düzenlemelerde, önceki sistemde kullanılmakta olan kodlar kullanılmıyor. Buna bağlı olarak hastalara ait reçetelerin sisteme girişi yapılamıyor. Eczanelerde hastalar beklemek zorunda kalıyor. İlaç temin noktasında sıkıntı yaşanıyor ve yoğun biçimde hasta şikayetleri ile karşılaşılıyor. Sistem çalışmadığı için reçete girişi yapılamıyor" ifadelerini kaydetti.

Köse şunları söyledi:
"Sistem ile ilgili yaşanan sıkıntıların ilaç temin hizmetini aksatacak boyutta olduğu değerlendirildiğinden, konunun SGK tarafından çok ivedi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. MEDULA Reçete Provizyon Sisteminin devreye alınması ile ilgili olarak, geçiş sürecinde eski sistemin de yeni reçete girişi için devrede tutulması gerekiyor. Bunun mümkün olmaması halinde MEDULA Reçete Provizyon Sistemi'nin, sistemde verilerde ve kodlarda yer alan eksikliklerin tamamlandığı bir tarihe ertelenmesi gerekiyor. Eczanelerimizde yaşanan sorunun sebebi biz eczacılar değil Sosyal Güvenlik Sistemi'nin yeni provizyon sistemidir."

Köse, hastalara çok acil olan ilaçlar dışında ilaç verilemediğini de belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız