SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sistem Gitti- Geldi, Oy Düştü!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:20:41
'Sistem Gitti- Geldi, Oy Düştü!.
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü yapılan seçimlerde milletvekilliğini az farkla kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il teşkilatı, oyların bilgisayara girişinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, ilgili ilçe seçim kurullarına itiraz etmeye hazırlanıyor.

MHP 1. sıra milletvekili adayı Arif Yıldız, sandık müşahitlerinin aldığı ıslak imzalı tutanaklarla Seçim Kurulu bilgisayarlarına girilen sonuçları karşılaştırdıklarını belirterek “Merkezdeki 150 sandıkta, oylarımızla oynandığını tespit ettik. Karşılaştırmalarımızı tamamlayıp Salı günü itiraz edeceğiz” dedi.

“Sistemler gidince oyumuz düştü”

Oyların sisteme girildiği esnada MHP’nin oylarının Malatya genelinde yüzde 12.5 oranında olduğunu ancak bir ara sistemlerin gittiğini belirten MHP'li Yıldız “Oylar bilgisayara girilirken sistemler gitti ve yarım saat kadar sürdü. Tekrar geldiğinde 12.5 olan oylarımız yüzde 11.3’e düştü. Zaten 8’e yakın avukat arkadaşımız, müşahitlerin aldığı ıslak imzalı tutanaklarla, Seçim Kurulu bilgisayarlarına girilen sonuçları karşılaştırdıklarında merkezdeki 150 sandıkta oylarımızla oynandığını tespit ettiler.  İlçelerdeki sandık sonuçları üzerinde karşılaştırmalar devam ediyor. Bütün bu çalışmalarımız bittiğinde Seçim Kurulu’na itirazımızı yapacağız” diye konuştu.

“Oy hırsızlığına izin vermeyeceğiz”

“Vatandaşımızın bize verdiği oylara sahip çıkacağız” diyen MHP adayı Arif Yıldız “ Vatandaşımız bizi tercih ettiyse, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verdiyse, oy hırsızlığına izin vermeyeceğiz. Ne olduysa, sistemlerin gidip gelmesinden sonra oldu.  Çünkü, vatandaşımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir milletvekili çıkaracağına inandı. Gidip, oyunu kullandı. Biz bu inancın gereği oylarımızın peşini bırakmayacağız. Gerekirse Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız