SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistem İşlemez Hale Gelmişti"

0
Güncellendi - 2017-04-01 01:11:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Parlamenter sistem artık miadını doldurmuş, pili bitmiş, aracın tamamen motorunu da değiştirmiş olsak bile hiçbir şekilde parlamenter sistem işlemez hale gelmişti. Onun yerine alternatif bir hükümet sistemi sunuyoruz. Millet iradesinin tek özne olduğu bir sistemi koyuyoruz” dedi.

Çalık, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Eski Malatya’da Poyraz Konağı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Eski Malatya’da esnaf ziyaretinde bulunan Çalık, MOTAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaretinin ardından çalışmalarını Darende İlçesi’nde sürdürdü.

Çalık, referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Eski Malatya’daki Poyraz Konağı’nda muhtarlarla bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarlara yaptığı konuşmada, “Ülkenin önünü açacak, ülkede milli birlik ve beraberliğin temelini oluşturacak anayasa referandumu oylaması gerçekleşecek. Battalgazi halkı bugüne kadar kendisine yakışanı ve yaraşanı en iyi şekilde yerine getirdi. Referandumla ilgili zaman zaman zihinlerinizi bulandıracak şeylerle sizlere gelebilirler. Yeni sistem, ülkemizde milli birlik ve beraberliğin temelinin atılmasını, istismarlarla yapılan politikaların önünün kapatılmasıdır, Türkiye’de hiçbir kaygı ve istismar olmadan, prangalarından kurtulmuş, daha çabuk ve seri hizmet alan, istikbale ve istikrara sahip çıkacak bir yönetim anlayışının hakim olmasını temel olarak almıştır” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise AKP’nin gücünü halktan aldığını ifade ederek, AKP’nin halka hizmetin Hakk’a hizmet anlayışıyla daha çok sahada olduklarını belirtti.

Çakır, Türkiye’nin 16 Nisan’dan sonra gelişimini daha hızlı adımlarla sürdüreceğini kaydederek, “Türkiye bugüne kadar kaybettiği enerjisini 16 Nisan itibariyle yeniden kazanmış olacak. Türkiye kayıp yıllarını telafi etme fırsatını bulacak. Daha güçlü kalkınma, daha birliktelik oluşacak. Bu enerji ve sinerjiyle de Türkiye daha hızlı adımlarla yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, milletin kendisini idare edecek hükümetin sistemini belirleyeceğini kaydederek, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde hizmet sürecinde Türkiye’de hangi oyunlar oynanmak istenirse istensin biz onlarla mücadele ederken (darbe girişimleri, parti kapatmaları, 17-25 Aralık darbesi, 27 Nisan e-muhtırası, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi) esas hedefimiz hizmeti milletimizle buluşturmak ve özellikle demokratikleşme sürecinde de memleketimizde demokrasiyi gerçek anlamda tesis etmektir. Parlamenter sistem artık miadını doldurmuş, pili bitmiş, aracın tamamen motorunu da değiştirmiş olsak bile hiçbir şekilde parlamenter sistem işlemez hale gelmişti. Onun yerine alternatif bir hükümet sistemi sunuyoruz. Millet iradesinin tek özne olduğu bir sistemi koyuyoruz. Milletimiz aynı gün Cumhurbaşkanı’nı yani hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni seçecek. Millet iradesi direkt olarak tecelli edecek. 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimiz tarafından oylanırken en önemli dikkat çekeceğimiz konu; milletimiz ilk kez kendisini idare edecek olan hükümetin sistemini belirleyecek” diye konuştu.

MUSTAFA ŞAHİN'İN ZİYARETLERİ..

Bu arada, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Arapgirlilerle bir araya geldi. Milletvekili Şahin burada yaptığı konuşmada 16 Nisan Halk Oylaması'nın Türkiye'ye çağ atlatacağını vurguladı, "Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 16 Nisan referandumu bu asrı yeni baştan şekillendirecek bir seçim olacaktır" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 16 Nisan Halk Oylaması kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe ilçe gezerek vatandaşlara 16 Nisan'ın önemini anlatan Şahin, Arapgirlilerle de bir araya geldi. Arapgir'de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Şahin, Türkiye üzerinde yıllardır oynanan oyunlara dikkati çekti.

Menderes dönemine işaret ederek sözlerine başlayan Şahin, "Rahmetli Menderes, bu ülkede tek parti diktatörlüğüne noktayı koyan güzel bir insandı. 3 seçim peş peşe bu ülkede başbakanlık yaptı. Sonuç olarak süreç devam ederken bazı derin güçler 1960 senesi 27 Mayıs günü Türkiye'nin üzerine bir karabasan gibi çöktü. Milletin teveccühüne ve duasına nail olan böyle güzel bir yönetimin iş başında kalmaması için darbe girişiminde bulundular. 1970 yılında ise muhtıra verdiler" şeklinde konuştu.

Milletin kararından birilerinin sürekli olarak rahatsız olduğunu belirten Şahin, "Her 10 yılda bir kardeşi kardeşe kırdırmak için bu ülkeye müdahalelerde bulundular. Ancak AK Parti'nin yaptığı gibi darbe yapanlardan hesap sorsalardı bugün bu noktaya gelmezdik" dedi.

AKP dönemine kadar darbelerin başarılı olduğunu anımsatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti döneminde de birçok girişimde bulundular, ülkenin üzerine karabasan gibi çökmek için çok uğraştılar. Ancak başımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi yürekli bir insanın var olması hepsini ürküttü, oyunlarını başlarına geçirdi. Hatırlayın; Gezi olaylarında ülkeyi kan gölüne çevirdiler ama başaramadılar. 17-25 Aralık'ta bir kez daha denediler yine başaramadılar. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulundular. Ancak o gün ne oldu? Darbelerin susturduğu ezanlar, 15 Temmuz'da darbeyi susturdu."

Milletin gücünden şer güçlerinin tedirgin olduğunu söyleyen Şahin, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bugün yine boş durmuyorlar. Karşımızda şer odağı oluşturmuşlar, var güçleriyle saldırıyorlar. Biz bunlara en büyük cevabı 16 Nisan'da vereceğiz. Bizim şu anda en büyük görevimiz sandığa gitmektir. Çünkü çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum Türkiye'ye çağ atlatacaktır. 16 Nisan referandumu bu asrı yeni baştan şekillendirecek bir seçim olacaktır. Biz Arapgir'e güveniyoruz. İnşallah rekor kıracaksınız ve Türkiye'nin geleceğini 'evet'lerle teminat altına alacaksınız."

NURETTİN YAŞAR..

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Türkiye'de devlet çarkının olması gerektiğinden yavaş işlediğine dikkat çekti, "İşte tam da bu nedenle; bürokrasinin ve devlet çarkının daha hızlı işlemesi için 16 Nisan referandumunu sizlerin önüne getiriyoruz" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 16 Nisan Halk Oylaması kapsamında Arguvan ilçesinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Tek tek esnafın elini sıkarak 16 Nisan için destek isteyen Milletvekili Yaşar, "Arguvan'da ekonomimizin bel kemiği olan esnafımızı ziyaret ederek, onların taleplerini, isteklerini dinledik ve esnafımızın duygularını anlamaya çalıştık. Şunu gördük; ön yargılar olmazsa bu ülkede her şey birdenbire tamamen değişir. Arguvan halkı da buna açık. Karşılıklı yaklaşım olumlu olduğu zaman hiç ummadığınız şekilde güzel diyalogların oluşabileceğini, ortak bir kültürün hemen bütün gündeme hakim olacağını, farklılıkların karşılıklı olarak tolere edilebileceğini ve Türkiye ortak paydasında ortak bir dilin oluşabileceğini gözlemledik. Arguvan ölçeğinde bunu gerçekleştirebilen bir siyaset; bunu Malatya genelinde de gerçekleştirebilir, Türkiye genelinde de gerçekleştirebilir" diye konuştu.

Konuşmasını 'toplumsal uzlaşı kültürü'ne vurgu yaparak sürdüren Yaşar, şunları kaydetti:

"Arguvan'da; önümüzdeki referandumun kişilerin ve partilerin değil Türkiye'nin seçimi olduğu noktasında ortak bir anlayış oluşturmaya çalıştık. Yine Arguvan'da, teklif ettiğimiz paketteki 'uzlaşma kültürü'nün ne kadar doğru bir şey olduğunu da anladım. Çünkü bu teklifle bundan sonra hangi siyasi kanat olursa olsun Türkiye'nin yarısından fazlasına hitap etmek zorunda, halkın yüzde 70'inin takdirini alacak bir dil geliştirmek zorunda. Dolayısıyla hiçbir parti artık sadece kendi siyasi tabanını tahkim edecek bir siyasetle varlığını sürdüremez. Toplum bu uzlaşmayı kendisi sağlayacak. Cumhurbaşkanı birinci aşamada seçilmezse, yeterli oyu almazsa ikinci aşamada bu uzlaşmayla uygun cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bu da bu toplumsal uzlaşmaya siyasi partilerin de uzlaşmasını katacak, siyasi partiler artık zorunlu olarak uzlaşmak zorunda kalacak. Eski sloganlar, mesnetsiz, tahrik edici ve ayrıştırıcı diller bu toplumda artık taraftar bulamayacak."

Bürokrasi ve devlet çarkının yavaş işlemesinden dolayı yaşanan sıkıntıların 16 Nisan'da son bulacağına da dikkat çeken Yaşar, "16 Nisan'da kabul edeceğimiz yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile işlerin daha da hızlanmasını sağlayacağız. Bir an önce Türkiye'yi daha rahat yaşanır, daha müreffeh, en azından asgari ihtiyaçlarını karşılamış ve daha üst beklentiler içinde olan bir ülkeye dönüştüreceğiz. Çünkü gittiğimiz yerlerde bir bakıyoruz, bütün ihtiyaçlar belediyemizin ya da hükümetimizin projelendirdiği ihtiyaçlar. Ama işlerin gerçekleşme hızı düşük olduğu için vatandaşımız ihtiyaçların projelendirildiğini bildiği halde o hizmet gelmediğinden dolayı şikayet ediyor. Bu da bizim bu pakette tespit ettiğimiz ve gidermek için anayasal düzenleme yaptığımız 'bürokrasinin ve devlet çarkının daha hızlı işlemesi maddesi'nin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatya uyuma (6 yıl önce)
    Bu tikanmanin müsebbibi kim sorusunun cevabını merak ediyor insan tıpkı 15 temmuz un müsebbibini merak ettiği gibi ha sayın gn bşk yrd cim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Sistem değil,kendiler sisteme karşı oldukları için değisrirmel istiyorlar hayır açık ara önde 16 temmuzda halk herşeye ragmen fetöye karşı destek verdi ama bunlar topu dışarı atmayı tercih ettler halkı yine böldüler yazık çok yazık fırsat kaçtı emperyaller şimdi kıs kıs gülüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    Sistem,bozulmussa,bir,ulkede,adelet,hukuk, Ozgurluk,demokiresi,islemez,duruma,gelmis se Siyasilerin,yuzundedir,insanlari,kaplara,bolduler Ornek,sen,alevisi,sunnusun,kurtsun,turksun,Lazsin Gocmensin,,diyerek,ulkeyi,bu,hale,getirildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    sistem işlemez hale gelmişse 15 yıldır öve öve bitiremediğiniz işleri hangi sistemle yapmıştınız. Bunlar için en iyi sistem muhalefetsiz bir düzende 3Y yi, yani Yolsuzluğu, Yoksulluğu ve Yasakları gönüllerince artırmak hesap vermemek ve muhalifleri susturmak. Öyle bir dünya yok, hele Atatürk Türkiye'sinde bu tam bir ham hayal.
    0
    0
    Yanıtla