SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistem Kesintisiz Çalışmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:59:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, ilaçların 1 Ocak 2013'den itibaren eczaneden 'e-reçete' ile alınacağını söyledi. 

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, sağlıktaki dönüşüm ve gelişimlerin sürdüğünü ifade ederek, Temmuz ayından beri pilot illerde uygulanan e-reçete sisteminin 1 Ocak tarihinden itibaren tüm eczanelerde hayata geçirileceğini bildirdi. Malatya’nın Temmuz ayından beri sistemi uygulayan pilot illerden birisi olduğunu aktaran Özelçi, "Elektronik reçete, hastanın eline bir kağıt reçete verilmemesidir. Bundan sonra 1 Ocak’tan itibaren bütün Türkiye’de elektronik reçete sistemine geçilecek ve hastaya reçete çıktısı verilmeyecek. Hastaların, eczaneye geldiklerinde bir takip numarası veya elektronik reçete numarası ile birlikte gelmeleri gerekiyor. Aynı zamanda T.C. kimlik numaralarını ve nüfus cüzdanlarını yanlarında getirmeleri gerekiyor. Bu ikisi olduğu zaman ilaçları verilebilecek" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na da çağrıda bulunan Özelçi, Medule Sistemi'nin 24 saat kesintisiz çalışmadığını, ancak elektronik reçete uygulaması ile birlikte bu sistemin kesintisiz çalışması gerektiğini ifade etti. Özelçi, "Medule Sistemi'nin çalışmaması durumunda elektronik reçeteyi eczanelerin karşılaması mümkün değildir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız