SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistem Sağlığını Yitiriyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, "Sağlık sistemimiz sağlığını yitiriyor. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılması zor görünüyor” dedi. 

17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi olayının yıldönümü nedeniyle Malatya’da sağlık çalışanlarınca eylem yapıldı. Malatya Tabip Odası ile SES Malatya Şubesi’nin ortak organizasyonu ile Malatya Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen eylemde konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, “17 Nisan 2012 tarihinde Dr. Ersin Arslan hasta yakını tarafından öldürüldü ve o günden sonra bir yıl geçti. Bu bir yılda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesmedi. Ölümler, yaralanmalar, hakaretler artarak devam ediyor. En çok sağlık sistemimiz karmaşık hale getirildi. Sağlık sistemimiz sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren ucube bir sağlık sistemi olmaya başladı. Sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yoktur. Bu şartlarda iyi hekimlik, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılması ne kadar mümkündür? Sağlık çalışanlarını bir birine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren bugünkü performans uygulaması ne kadar akıllıcadır? Hekimler her yerde ve her saatte çalışma şartlarıyla kendilerini dama taşı gibi hissetmeye başladı. Yakında sağlıkçıya yönelik ‘her işi yapabilirsin’ dönemine geçilecek. Sağlık sistemimiz sağlığını yitiriyor. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, Hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılması zor görünüyor” ifadelerini kaydetti.

Yalçın şunları söyledi, “Önceki sağlık bakanı döneminde tüm çabalara rağmen sadece dilek ve temennilerde bulunuldu. Sağlık Bakanı değişince umutlandık. Ama kısa sürede gördükki bakanlıktaki en önemli gündem kimin müsteşar olacağı, kimlerin müsteşar yardımcıları, daire başkanları olacağı, söz konusu isimler İstanbul’dan mı gelseler iyidir, başka yerden gelse mi şeklindedir ve bu gündem sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten daha önemlidir ve önceliklidir. Görünen o ki yine muhatap bulamayacağız.”

Başbakan Erdoğan’a sağlık çalışanlarını sorunlarını çözülmesi çağrısında bulunan Dr. Yalçın, “Devlet müessesi ve kurumları sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların kamufle olma yerimi olmaya başladı. Bu duyarsızlık neden? Eğer şu cümle hoşunuza gidecekse ve sizi size getirecekse biz de ‘One minute’ diyoruz. Bu sözümüzü sizinde değer verdiğiniz halkı şahit tutarak söylüyoruz. Umarız, sağlık çalışanlarımız en kısa zamanda hak ettikleri değere kavuşacaklar ve şiddet gündemden düşecektir” dedi.

Eylem olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız