SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sistem Tahrip Ediliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, kentin çeşitli yerlerinde yeşil alanların sulanmasında kullanılan sisteme zarar verenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, bu kişilerle ilgili MOBESE kamera kayıtları ile parmak izi saptamalarının poliste olduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin olarak belediyeden yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan yeşil alanların sulanmasında kullanılan, otomatik sulama sistemine zarar veren kişi/kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Şehrimizin muhtelif bölgelerindeki yeşil alanlarda bulunan otomatik sulama sistemlerine zaman, zaman kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kasıtlı olarak zarar verilmektedir.

Otomatik sulama sistemlerimize zarar verenler ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Cumhuriyet Savcılığının talimatları ile otomatik sulama sisteminin tahrip edildiği bölgelerde, Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelerde parmak izi tespitleri yapılmış, ayrıca mobese kayatlarından da tahribatı yapanların görüntüleri alınmıştır. İlgili şahısların yakalanmaları için Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışmalar sürdürülmektedir.

Malatya Belediyesi olarak halkımızdan beklentimiz; Malatya’mızda yaşayan her bireyin refahı ve mutluluğu için yapılan yeşil alan çalışmalarının korunup yaşatılmasında bizlere yardımcı olmalarıdır. Ayrıca, halkın ortak malı olan yeşil alanlara, sulama sistemlerine ve parklara zarar verenleri gördüklerinde, bir vatandaşlık görevi olarak 155 polis imdat’a veya 153 alo belediye hattına haber vermelerini bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız