SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistemi İnceledik, Bilgi Aldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya için en uygun toplu taşıma sistemleri hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere, beraberinde Malatya Belediyesi’nden teknik bir heyet ile birlikte geçtiğimiz hafta Avrupa gezisine çıkan Belediye Başkanı Ahmet Çakır; inceleme gezisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Şehirlerimizin önemli sorunlarından biri toplu taşıma sorunudur. Tüm dünyada olduğu gibi, özellikle ülkemizde toplu taşıma belediyeler açısından önemli bir sıkıntı. Bunun temelinde de eoru dizellerin pahalı olması, yakıt fiyatlarının yüksek olması, belediyelere toplu taşımada büyük bir yük getiriyor. Bu vesile ile Malatya’da toplu taşımayı uzun vadede geleceği de planlayarak nasıl çözmemiz gerektiğine dair bir çalışma içerisine girdik. 

Yaklaşık 2 yıldır toplu taşımada kullanılan hafif raylı sistem olsun, otobüs sistemleri olsun, doğalgazla çalışanı olsun, son dönemlerde elektrikli/akülü sistemlerin şarj marifetiyle çalışanları olsun, bütün bunlarla ilgili kapsamlı bir araştırma içerisindeyiz. Bunlarla ilgili geçtiğimiz hafta içerisinde başta Lyon olmak üzere Düsseldorf’ta, Soringen’de ve Zürih’te toplu taşıma ile ilgili teknik arkadaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Bunların bakım atölyelerinden depolarına kadar, güzergahlarına kadar buradaki işleyiş sistemi, bilet fiyatlarından tutun da bütün detaylarına kadar inceledik. 

Gezinin son derece faydalı olduğu kanaatindeyim. Kafamızdaki birçok soruya cevap bulduk. Dolayısıyla Malatya’da geleceğe yönelik uygulayacağımız, atacağımız adımlar inşallah Malatya’nın bundan sonraki süreç içerisinde toplu taşımada geleceği noktayı da hedeflediğimiz noktayı da dikkate alarak çalışmamız devam ediyor. 

Kısacası bu çalışmanın neticesinde, almış olduğumuz kararları, uygulayacağımız sistemleri de hem basınımız aracılığıyla, hem de bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, kamuoyuyla, vatandaşlarımızla paylaşacağız. 

Temel amacımız, Malatya’yı her alanda örnek bir il konumuna getirebilmektir. Yapmış olduğumuz çalışmalarla; Malatya’nın gelişmesine, kalkınmasına, sorunsuz bir şehir olmasına katkı sağlayacak, şehrin gelişimine değer katacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız