SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistemi Türkiye'yi Büyütme Adına Getiriyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-26 18:12:45
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şire Pazarı ile Battalgazi İlçesi Kapıkaya Mahallesinde esnaflar, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, partililer katıldılar.

ŞİRE PAZARI'NA ZİYARET..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Şire Pazarı’nı ziyaret ederek, buradaki tüccar ve esnaflarla bir araya geldi. Bakan Tüenkci’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza eşlik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye bir yol ayrımına doğru gidiyor. Türkiye daha mı büyüsün diyeceğiz, yoksa Türkiye yerinde saysın, sistem arızaları ile boğuşsun, enerjimiz, sermayemiz, bu sistem arızaları ile heba mı olsun, bunun karanını vereceğiz. Türkiye bundan sonra bugüne kadar çekmiş olduğu sıkıntıları bir daha çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz çekmesin diyecekmiyiz, yoksa bu sistemin açıklarından, bu sistemin boşluklarından, bu sistemin kaymağını yiyenler yoluna devam mı etsinler diyeceğiz, buna 16 Nisan’da karar vereceğiz.

Aldığımız kararlar, verdiğimiz teşvikler Malatya’ya gelene kadar 6 ay süre geçiyor. Oysa biz istiyoruz ki, dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye, dünya ile rekabet edebilen bir iş dünyası hızlı kararlar alabilsin.Onun için 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘Evet’ diyoruz.

Kayısı bizim için çok önemli, bakanlığa geldikten sonra biliyorsunuz kaysı lisanslı depolarda ve teşviklerden yararlanmayan bir ildi. Biz bunun çalışmasını yaparak kaysıyı da lisanslı depoculuk kapsamına aldık. Lisanslı depoculuk nedir ? Siz artık kaysıyı sağlıksız şartlarda muhafaza etmeyeceksiniz, dükkanlarda veya bir başka yerde ürünleri zayiata neden olacak şekilde depolamayacaksınız. Lisanslı depolara götürüp ürünlerinizi teslim edeceksiniz ve hiçbir kira da ödemeyeceksiniz. Kiraların tamamını bu yeni teşvik sistemi ile beraber hükümet olarak bizler ödüyoruz. Ürününü sağlıklı şartlarda depolamak istemeyen üreticinin böylece önünü açmış olduk. İnşallah büyükşehir belediyemiz, borsamız ve ticaret sanayi odamız öncülüğünde şirketi de kurduk inşallah Malatya’ya lisanslı depoculuğu kazandırıp, kayısının daha hijyenik şartlarda muhafazasını sağlayacağız bu bir. İkincisi sizler bir elektronik senet verilmiş olacak, oraya koyduğunuz laboratuvarlarda sınıflandırılan kayısının karşılığında birin sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf laboratuvarlarda kalibre edilecek ve o senetler karşılığında siz ürünü alıp satacaksınız.

Ayrıca Ürün İhtisas Borsası’nı kurduk. Bu borsada sizin senetleriniz işlem görecek. Olur ya paraya ihtiyacınız olduğunda, acil kredi almanız gerekti bunu bankaya teminat olarak da gösterebileceksiniz.

Sadece teminat göstermekle kalmayıp oradan aldığınız kredinin faizinin bir kısmını da hükümet olarak bizler karşılıyoruz.

Tabi sadece lisanslı depolarla kayısının sorunu çözülmez. Bunun beraber bizim acil olarak kaysıya bir muhatap bulmamız lazım. Bu muhataplar da bence üreticiler olmalı.

Bizim faizsiz kredi desteklerimiz var, bizim ticareti geliştirmek amacıyla fonlarımız lazım ama bunları verecek bir muhatabımızın olması, bunları koordine edecek birilerinin olması lazım.

Dolayısıyla bizim oturup derli toplu bir çalışmayı hayata geçirmemiz lazım. Bunu da yapacak olan sizlersiniz."

ŞİRE PAZARININ YERİNİ DEĞİŞTİRİLMESİ..

Bakan Tüfenkci, Şire Pazarı'nın mevcut yerinin Malatya'ya yakışmadığını da belirterek, şöyle dedi:

"Bunların yanı sıra Şire Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi var. Bu Pazar Malatya’ya yakışmıyor. Gelin yer bulalım, birlik olalım, düşük krediler bulalım, daha modern satış ve pazarlama yeri ticari dükkanlar yapalım, kayısıyı farklı bir yere getirelim. 23 cazibe merkezinden birisini Malatya yaptık ve bu kapsamda bugüne kadar 336 yatırımcı Malatya’da yatırım yapmak için Kalkınma Bankası’na müracaat etti. Yaklaşık öngörülen istihdam oranı 40 bin. Bunun yarısını faaliyete geçirseler 20 bin gencimize iş demek istihdam demek. Bunun için de arkadaşlar inşallah entegre bir kaysı fabrikasının kurulması noktasında bu teşviklerin kullanılması gerekiyor. Malatya bu anlamda da o girişimcilere öncülük edecek.

Malatya’nın sorunları noktasında dillere peleseng olan Kuzey Çevre Yolunu biliyorsunuz. Allah nasip etti, bu dönemde ihalesi yapıldı, şantiye kuruldu, çalışmalara da başlandı. Sağlık merkezlerimizle Onkoloji Hastanemizin de Mayıs ayında temelini atacağız. Biten barajları, su şebekelerini çok sıkı takip ediyoruz inşallah 2017’de onu hayata geçireceğiz. Boztepe Turgut Özal Barajlarını su şebekelerinin de hayata geçirilmesiyle ekim alanlarıyla beraber Malatya bir başka güzel olacak. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye’nin istikrarı için, Türkiye’nin yarınları için, Türkiye’nin bölgede lider olması için, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlere inat “evet” inşallah."

KAPIKAYA'DA..

Bakan ve beraberindekiler Battalgazi ilçesi Kapıkaya Köyü'nde de köy temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada da şöyle dedi:

"Özellikle Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi, insanımıza daha fazla iş aş bulma noktasında gece gündüz AK Parti hükümetleri olarak gayret gösterdik. 2002 yılında IMF'nin baskısı altında olan bir Türkiye faiz artırımlarının sürekli gündemde olduğu bir Türkiye'den Allah'a hamdolsun istikrarı, güveni yakalamış bir Türkiye'ye geldik. Bugün 33 milyar dolar olan ihracatını 150 milyar dolarlara yakalayabilmiş bir Türkiye konumuna getirdik. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yollar yaptık, barajlar, hastaneler yaptık, millete hizmet etmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta itibariyle bunları yeterli görmüyoruz. Türkiye'nin daha fazla büyümesi lazım, insanımıza daha fazla iş, aş bulmamız lazım onun için de hükümet sistemini değiştirmemiz lazım.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemin Türkiye'yi büyütme adına getiriyoruz. Türkiye'nin Daha da hızlanması, daha da refaha kavuşması içib Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz. Bazıları mevcut sistemden razı olabilir, geçmişte bu sistemin açıklarından faydalanarak zenginleşmiş, bu sistemin kaymağını yemiş olabilir ama biz istiyoruzki ekonomiler çökmesin, biz istitoruzki ekonomiler büyüsün. Bunun için de hızlı ve etkin karar almamız gerekiyor. Hızlı ve etkin karar alıp, bürokrasinin hantallığından kurtulabilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sİstemine geçmemiz gerekiyor.

Birilerinin iddia ettiği gibi bu sistem çok iyi bir sistem olsaydı her on yılda bir darbelerle muhatap olmazdık. Eğe bu sistem açık vermeseydi her on yılda bir e-muhtıralarla muhatap olmazdık. Hatırlayın 28 şubatları o günlerde manşetlerle başbakan tayin ediliyor, manşetlerle başbakan ve hükümet görevden uzaklaştırılabiliyordu. Çetelerle milletin iradesine ipotek konuluyordu. Biz istiyoruzki Türkiye bu tip sorunları yaşamasın. Enerjisini, sermayesini, insan kaynağını bu sorunlarla heba etmesini istemiyoruz. Dolayısıyla da etkin bir yönetim istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu milletin hayrına olmasaydı Batı bu kadar ayağa kalkmazdı. Terör örgütleri bu kadar pervasızca saldırmazdı. Hepiniz ibretle izliyorsunuz. Niye TüRkiye'yi bölgesinde güçlü bir Türkiye görmek istemiyorlar bunun için bu tip saldırıları başlattılar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri de arkasındaki ağababaları da mİlletimiz gereken cevabı 16 Nisan'da evet olarak verecek inşallah.

Biz Meclis'i güçlendirmek istiyoruz, istiyoruz ki Meclis asli görevini yapsın. Meclis yasama ve denetleme görevini yapsın. Şİmdi bu Anayasa değişikliği ike beraber 550 milletvekili sayısını 600'e çıkarıyoruz. Muhalefet bu duruma kafayı takmış, neden 600'e çıkarıyorsunuz diyor. Ya biz Meclis'i asli görevine döndürüyoruz, diyoruzki milletvekili seçmeni ile daha fazla hemhal olsun. Türkiye büyüyor, nüfus artıyor ama milletvekili aynı sayıda kalıyor. Türkiye'de milletvekili sayısı 450 idi neden 500'e çıkardık. İşte bu nedenlerle çıkardık, şimdide 600'e çıkaracağız. İstanbul gibi büyük illerde 200-250 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. Bu milletvekili seçmeniyle nasıl ilgilenecek. Bu milletvekili seçmene nasıl ulaşacak, seçmen vekile nasıl ulaşacak?

Diyorlar Cumhurbaşkanı partili olacak, ya zaten cumhurbaşkanını parti aday göstermiyor mu? Her partinin gösterdiği aday da kendine yakın aday, bırakın artık o işleri. Bununla güya milletin kafasını karıştırmanın hesabını yapıyorlar. Biz yargının da güçlü olmasını istiyoruz. Onun için de bağımsızlığın yanına tarafsızlığı da ekledik ve biz istiyoruz ki yargı tarafsız ve adil olsun bağımsızlığı tek başına yetmez aynı zamanda tarafsız olsun. Şimdi HSYK'nın seçimine baktığımız zaman şuanda da Cumhurbaşkanımız 4 üyeyi seçiyor, yeni sisteme geçildiğinde de 4 üyeyi seçecek geri kalan üyeleri ise Meclis seçecek. Meclis kimi temsil ediyor, halkı temsil ediyor, dolayısıyla halk seçmiş oluyor. Dolayısıyla hükümet de Meclis de bütünüyle halka hesap veriyor. Utanmadan diyorlarki partili hakim olacak , ya şimdiye kadar hakimler partili miydi? Gözümüzün içine baka baka bu yalanları maalesef söylüyorlar."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • malatyalı kenan (6 yıl önce)
    akp oy veren bi insan olarak muhtarları topaladınız güzel bizlerde o köyde yaşıyoruz neden köyün geneli davet edilmedi. ayrıca benım bildiğim toplantılar halka açık alanlarda olur ama muhtarlar bi köy evinde toplantı yaptınız ve kapıkaya köyünde kimse davet edilmedi benım bildiğim siyaset meydanlarda olur şahıs evlerinde kavurma yemeyle olmuyor seçime az kaldı allah büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Sayı bakanım bırakın bu büyüme işini de kaç günden mahalelere döşediğiniz 100 lük,350 lik 500 lük boruları bir an önce döşeyinizde mahalelere su verin.Bu boru döşeme işi fazla uzadı.Yete döşediniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (6 yıl önce)
    Bakan geldi.. Bakan Bakana Biride demiyor sayın bakanım yıl 2017 millet uyandı gelmişsin şire pazarına bu memleketin evladı olarak kayısı sorunlarına çözüm getirdin mi YOK İşlerin durgunluğuna çözüm getirdin mi YOK Şire pazarı yakışmıyormuş yer buldun mu YOK Söylem var eylem YOK Dinleyen var soran YOK Sorsan da bakan dan önce etrafındaki yalakalar hemen seni ötekileştiriyor. Olur bende evet derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Ben bugüne kadar EVET diyordum 18 maddeyi okuduktan sonra mümkünmü EVET demek kendi ayağına sıkmak gibi ayrıca15 yıldır siz ıktidarda degil misiniz sayın bakan ülkemizi süper lige çıkardığınızda engel olanmi vardı öyle konuşuyorsunuz ki sanki iktidar chp muhalafet siz yapmayin artık insanlar yemiyor dolayısıyla herkesin hayır demesi çocuklarının torunlarının HAYRINA olacaktır. Ben 4 kişilik çekirdek aileyim tek basima karar almıyorum evdeki herkesin fikrini alıyorum ne DEMEK istedigimi anladınız dostlarım tek adamliga HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR DİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (6 yıl önce)
    Sayın bakan ocak ayı itibari ile dışardan sermaye girişi yüzde 46 azalmıştır.Birçok ülkeyle olan gerginlik gerek ekonomik gerekse turizim alanında ülkeyi sıkıntıya sokmaktadır.Tamam dik duralım ama uslubumüzde diplomatik ağızla olması gerekmektedir.Şimdi soruyorum bir yerdeki 5 kişiyi mi Yoksa bir kişiyi mi kolay kandırırsın.Bütün programınızı seçimi R.T.Erdoğan ve Ak partinin kazanacağına göre yapmaktasınız.Emin olun farklı birinin kazanacağını bilseniz siz dahil hiçbir Ak partili evet oyu kullanmaz.Enerjinizi belli bir kesimin menfaatine değil de güzel ülkemizin hedeflerini yakalaması için kullanın.Evet çıkar,tek adam rejimi ülkede hissettirilirse Allah göstermesin bunun vebali çok büyük Ülke kaos Yaşar dış güçlerin istediği olur Malesef ülke kavga ile bölünür.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman bey (6 yıl önce)
    teşekkür ederiz.dinledik kararımız yine de HAYIR'LI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    Gercek,yorumlari,neden,kosenizde,yazdirmiyor Sunuz,kisilere,hakeretler,yok,dusuncelerimizi Aktariyoruz,gercek,demokiresi,varise,basin Gozgurligu,varise,yayinlarsiniz,saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (6 yıl önce)
    Siyasal islamı ülkenin başına bela eden Batı ,istedigi ekonomik açık pazarı elde etti,şimdi tasfiye etmeye çalışıyor.Bütün dünyadaki ihvancıları tasfiye edecekler.Yine olan bizim.gibi masum milletlere oldu agla ülkem agla
    0
    0
    Yanıtla
  • şahin (6 yıl önce)
    alın sayın bakan alın şire pazarınıda alın battalgaziye büyük bir düşmanlığınız var devlet hastanesini aldınız 7 mahalleyi perişan ettiniz bir şire pazarı kalmıştı onuda alın battalgaziyi de köy yapın olsun bitsin senin aklına kimin girdiğinide biliyorum gürsel kafayı takmış yeni şire pazarı diye 900 dükkanı ne yapacak sınız bari ona bir çözüm bildirin yazık elinizi milletten çekin esnaf perişan siftahsız evine gidiyor sen yeni şire pazarı peşindesin yazık sandığa gitmeyeceğim artık size güvenmiyorum yakında battal gazi köyü size ders verecek inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (6 yıl önce)
    2003'den beri iktidardasınız, yapsaydınız şimdiye kadar yapardınız. Eskilerin bir deyimi ile; Vatanın sulh ve selameti için "Hayır!"
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (6 yıl önce)
    Neyi nereye buyutuyor sayin bakanimiz..biri aciklasin sinirlari buyukmekten bahsediyorsa gelen baskanlik ile dogu anadolu da diyarbakir merkezli bir bolgeye ozerklik verilecek..arkasindan bu ozerk bolge irak ve suriye kurdistanina baglanip buyuk kurdistan kurulacak.. ekonomik buyuklukten bahsediyorsa, simdi soruyorum 15 yildir tek parti hukumeti kendileri..son 10-12 yildir cumhurbaskani + tek parti hukumeti + hukuk hepsi ayni partiden..Buyumek yerine ekonomik kriz var ulkede... Akpartinin ilk yillarinda yani 5-6 yolanda cok buyuk ozellestirmeler yapildi..Dolayisiyla ulkemize cok para girdiginden hersey iyiye gidiyor gibi goruluyordu.. Gunumuzde veya son 3-5 yildir ulkemizde satacak birsey kalmadi... Eh ulkede bilim yok, teknoloji uretmiyoruz, hayvanimizi bile dis ulkelerden ithal ediyoruz..Bursaya gidin bakin veya mersine gemilerle hayvan geliyor... meyve-sebzede 1-2 ulkeye buyuk ihracat var..gorduk rusya domates almadi, domates ihracati duracakti neredeyse. simdi soruyorum, eyyy sayin bakan, baskanlik gelirse ulkemizin ihracati nasil artacak? bilim teknolojiyi bu universiteler ile nasil uretecegiz? Hayvancilik, ciftcilik nasil duzelecek, ekonomimiz nasil duzecek..aciklayin bunu lutfen..oyle olycka bu olycka demeyin...nasil olacagini, simdiye kadar bu sistemde neden olmadigini anlatin.. Ulkemi seviyorum, bolunmesini istemiyorum, ici bos vaatlere inanmiyorum..referandumda HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla