SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sistemin Genel Yapısından Kaynaklanıyor.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, 2004 ÖSS'de üniversiteye öğrenci sokamayan 81 liseden 4'ünün Malatya'daki liseler olmasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bunun sistemin yapısından kaynaklandığını öne sürdü ve ayrıca söz konusu 4 lise ile ilgili çalışma yapacaklarını bildirdi. Bulut, okullardaki öğrenci kavgaları ile ilgili araştırmalarının sonucunu da açıkladı.

"BU LİSELERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ.."
Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, 2004 ÖSS'de üniversiteye öğrenci sokamayan 4'ü "Süper Lise", 77'si genel lise statüsündeki 81 liseden 4'ünün Malatya Yeşiltepe Lisesi, Yeşilyurt Gündüzbey Lisesi, Kale İzollu Lisesi ve Battalgazi Dr. S.Hacıevliyagil Lisesi olmasına ilişkin soruları şöyle yanıtladı:

"180 dakika içine sıkıştırılmış bir sınav yapılıyor. Seçici olmaktan ziyade zamana sıkıştırılmış sınavlar yapılıyor. öğrencinin istikbali zamana sıkıştırılıyor. Eğitim açısından bunu olumlu bulmuyoruz. Eğitimin politikası içerisinde düzeltilme imkanı var. Bu bizi il bazında etkiliyor. Sınavlarda istenilen yerde değiliz.

Bu sistemin genel yapısından kaynaklanan bir sorun. Bu ilimizde yaşanılan bir sorun. Lise birincisi olup sınavı kazanamayan öğrenciler var. Öğrencilerinin istikbalini 180 dakikaya sığdırmak mümkün değil. Bu liselerle ilgili bir çalışma yapacağız."

AR-GE AÇIKLAMALARI..
Malatya Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, AR-GE Birimi Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Necdet Konan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Canpolat, Öğretmenevi'nde düzenlen basın toplantısında, eğitim ile ilgili olarak yürüttükleri ARGE (Araştırma Geliştirme) çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Müdür Vekili Bulut, son günlerde Malatya'da 5 ayrı okulda öğrenci olayı ile ilgili olarak yaptıkları araştırmada, öğrencilerin dizi filmlerin sahnelerinden etkilendiğinin belirlendiğini de açıkladı.

Öğrencileri şiddetten uzak tutmak için bazı çalışmalarda da bulunduklarını söyleyen Bulut, Sporla Tanış Projesi'ne ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Okullardaki şiddet olaylarının büyük bir bölümü dizi filmlerden kaynaklanıyor. Öğrencilerimizi zararlı olaylardan korumanın en güzel yollarından birisi de spordur" dedi.

Malatya'daki eğitim sorunlarının başında okul binası sıkıntısının olduğunu kaydeden Bulut, Haydi Kızlar Okula kampanyasının Malatya'da da yürütüldüğünü ifade etti.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ARGE çalışmasında toplumun her kesimi ile yapılan diyalogla eğitim sorunlarının tespit edilip, çözüm yollarının üretilmesine çalışıldığı kaydedildi.

FOTOĞRAF: Müdür Vekili Bulut (sağdaki) ve Yrd.Doç.Dr. Konan görülüyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız