SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıtkı Derme Onursal Başkan

0
Güncellendi - 2018-02-27 18:32:07
Sıtkı Derme Onursal Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2.Amatör Kümede farklı bir yapılanmayla mücadele eden Malatya İdmanyurdu’nda uzun yıllar kulübe başkanlıktan her türlü göreve kadar hizmet eden Sıtkı Derme, yönetim kurulu kararıyla onursal başkanlığa getirildi.

Türkiye’de amatör futbol şampiyonasında yıllar önce Türkiye dördüncüsü olan ve bir dönem 3. Lig’de mücadele eden Malatya İdman Yurdu, uzun yıllar sonra yeni bir yapılanma ve 3.Lig hedefiyle yola çıktı.

1950 yılında kurulan sarı lacivertli kulüp, 1987-1988 sezonunda Türkiye 3. Ligi’nde 3. Grup’ta mücadele etmiş, 32 karşılaşmada 5 galibiyet, 8 beraberlik, 19 mağlubiyet alarak, 23 puanla küme düşmüştü.

Malatya İdmanyurdu’na yıllarca kulüp başkanı ve antrenör olarak hizmet eden Sıtkı Derme, kulübün onursal başkanı oldu.

Kulübün destekçisi işadamı Teoman Mutlu ile kulüp başkanı Mehmet Gündüz’ün kurulduğu günden buyana gelenek ve göreneklerine bağlı, büyüklerine saygıyı kendisine düstur edinmiş olan Malatya İdmanyurdu’nun geleceği için Malatya sporuna önemli katkıları olan isimleri bir araya getirip, istişare toplantısı yapacağı da kaydedildi.

Malatya İdmanyurdu’nun efsane ismi Sıtkı Derme’nin kulüp üyesi olup, onursal başkanlığa getirilmesiyle ilgili kulüpten yapılan açıklamada şöyle:

“Malatya İdmanyurdu Spor Kulübünün kurulduğu ilk günden beri her türlü sıkıntısını yaşayan kulüp başkanlığı, kulüp teknik direktörlüğü görevlerinde bulunmuş Sıtkı Derme geçmiş dönemlerde kulüp üyeliğinden çıkarılmıştı. Sayın Derme, kulübümüzün en önemli değeridir. Sayın başkanımız Teoman Mutlu ve kulüp başkanımız Mehmet Gündüz’ün girişimleriyle, yönetim kurulu kararı alınarak hem kulüp üyeliğine hem de onursal başkanlığa getirilmiştir.”

Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: 1970'li yılların sonunda Malatya İdmanyurdu kadrosu ve Sıtkı Derme

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Levent uzunboy (5 yıl önce)
    ESKİ BİR MALATYA İDMANYURDU SPORCUSU OLARAK NAMI DEĞER DEDE NİN (SIDKI DERME ) TALEBESİ OLRAK HEM KENDİSİ VE HEMDE KLÜP RENKLERİ VE YETİŞTİRDİĞİ FUTBOLCULARLA BU TAKIMIN ISMİNİ VE RENGİNİ YAŞATANLARDAN DOLAYI GURURLUYUM...AYRICA EMEĞİ GEÇENLERDENDE ALLAH RAZI OLSUN.....BAŞARI DOLU YILLARA İNŞALLAH HEP BİRLİKTE
    0
    0
    Yanıtla
  • CEMAL (6 yıl önce)
    Bu kararı alan Malatya İdmanyurdu Spor kulübü yönetimini kutluyorum. Çok güzel bir Ahde Vefa örneği göstermişler
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Çok yerinde bir karar , Sıtkı hocam,MALATYA 'da Amatör spora ve İdmanyurduna çok hizmetleri vardır,ve adam gibi adamdır,ALLAH uzun ömürler versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMET KARAOĞLAN (5 yıl önce)Turgut ÖZMÜŞ isimli kullanıcı yorumuna
    Turgut abi sizinde İdmanyurdunda büyük emeğiniz vardı .Selamlar Resimdeki Kaleci Ben
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (6 yıl önce)
    Malatya ya futbol sevgisini saygısını kazanmanında kaybetmeninde gülümseyerek karşılanarak kol kola takımların soyunma odalarına gittiği centilmenliğin örnek alındığı amatördeki 70-80 yılların seyir zevkine katkı sunan sıtkı hocam ın unutulmaması hakkının verilmesi takdir edilen bir karardır. MALATYA VEFALIDIR iyiyi de kötüyü de hep bilen olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün ASL. (6 yıl önce)
    Malatya Amatörünün duayenidir Sıtkı Hocam.Bizlerin yetişmesinde emeği büyük ALLAH kendisinden razı olsun.Saha içerisinde centilmenliği rakibe saygıyı her zaman ön planda tutmuş yaşayan efsanedir Sıtkı Hocam.Kalbimizdesiniz sayın hocam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (6 yıl önce)
    SITKI HOCA'NAMI DEĞER DEDE'NİN 70 VE 80 Lİ YILLARDA BÜTÜN FUTBOLCULAR ÜZERİNDE EMEĞİ VARDIR.GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR...
    0
    0
    Yanıtla