SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sıtmapınarı'ndan Saate Kadar..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü ve Atatürk Caddelerini kapsayan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çakır'ın inceleme ve açıklamalarına ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Sıtmapınarı kavşağından başlayarak Saat Kulesine kadar yaklaşık 2750 metre uzunluğundaki yolun her iki tarafında da kaldırım düzenleme çalışması yapacağız. Düzenleme çalışmalarının ardından da mevcut yolumuzu daha güzel bir şekilde asfaltını yaparak yenileyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımına başlanan İnönü Caddesi kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 20 Eylül Pazartesi günü İnönü Caddesi Sıtmapınarı kavşağında başlayan çalışmaları Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Başkan Danışmanı Zeki Sarılar ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Mert ile birlikte gezdi.

Yapılan düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çakır, “Şehrimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilmek için önce alt yapılardan başlamak üzere şehrimizin ana caddelerini, ana arterlerini modern bir hale dönüştürüyoruz. Bu modernleştirme çalışmalarının yapıldığı yerlerden biri de İnönü ve Atatürk Caddesidir. Sıtmapınarı kavşağından başlayarak Saat Kulesine kadar yaklaşık 2750 metre uzunluğundaki bu yolun her iki tarafında da kaldırım düzenleme çalışması yapacağız. Kaldırım düzenleme çalışmaları sırasında 35.000 metre kaldırım kaplaması yapılacak, 350 adet aydınlatma direği dikilecek” dedi.

Başkan Çakır, “Kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından mevcut yolumuzu da daha güzel bir şekilde asfaltını yaparak yenileyeceğiz. Şu anda Turgut Özal Mahallesi, Adliye’nin arka kısımları, Cengiz Topel Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi ve bağlantılı sokaklarda, Evliya ve İpek Sokaklarda, Devlet Hastanesi yan tarafındaki caddede çalışmalarımızın bır kısmı tamamlandı, bir kısmı hızla devam ediyor.

Kaldırımların yenilenmesi çalışmalarında ise; yer yer granit, kompozit taşı, bazalt, suni granitten bordür ile kaldırım kenarlarına yine kompozit taşlardan yağmursuyu oluk taşları yerleştirilecek. Ayrıca, çatı oluklarından ve ortak alanlardan gelen yağmur suları kaldırım altına döşenecek hat ile drene edilecek” dedi.

Başkan Çakır, sürdürülen çalışmalar kapsamında bu bölgedeki mobese hatları, Telekom ve Tedaş hatları ile doğalgaz hatları ve abone bağlantılarının hepsinin yeniden yapılacağını ve çalışmaların birlikte yürütüldüğünü ifade ederek, yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla da uzun yıllar bu cadde üzerinde sıkıntı çekilmeyeceğini söyledi.

Başkan Çakır, Cengiz Topel Caddesinde de aynı çalışmalara başladıklarını belirterek, “ Önümüzdeki günlerde Cengiz Topel Caddesindeki çalışmalar ile ilgili de bilgiler vereceğiz” dedi.

Çalışma yapılan bölgedeki esnaflara da teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Çalışmalar sırasında bu bölgedeki esnaflarımız bir müddet sıkıntı çekecekler. Ancak, çalışmaların tamamlanmasından sonra esnaflarımız çok daha modern ve çok daha güzel görünüme sahip bir ortamda hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacaklardır. Esnaflarımıza çalışmalar nedeniyle göstermiş oldukları anlayıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız