SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sıvanın Altından Çıktı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:27
'Sıvanın Altından Çıktı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir İlçesi’nde Mir-i Liva Ahmet Paşa Camisi olarak bilinen ve Kubbesi olmayan camide yapılan yenileme çalışmaları sırasında dökülen sıva kaldırılınca üzeri sıvanmış tarihi motiflerden oluşan minber ortaya çıktı. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Aliseydi Akduman Arapgir’deki tarihi eserlerin bir bir onarılarak ayağa kaldırıldığını belirterek, “Ahmetpaşa Camiisindeki sıvaların kaldırılmasıyla ortaya çıkan motifli minberin günümüze kadar korunarak gelmesi bizleri son derece sevindirdi. Restore edildiğinde Mir-i Liva Ahmet Paşa Camisi gerek mimarisiyle ve gerekse de tarihiyle Dünya turizminin de ilgisini çekecektir” dedi.

Arapgir İsakoğlu Mahallesi’nn bulunan Mir-i Liva Ahmet Paşa Camiinin kitabesine göre cami, 1128h. (1716m.) tarihinde, Osmanlı padişahı III. Ahmet’in annesi Rabia Gülnus Ematullah Sultan’ın kethüdası, Arapgirli Veliyüddin oğlu Hacı Muhammed Efendi tarafından yaptırıldığı yazıyor. Günümüze kadar gelen bu tarihi Cami Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek restore edilmeye başlandı. İşi alan firma caminin iç kısmında bulunan ve yer yer dökülen sıvaları kaldırınca, yerden tavana kadar uzanan 3 metre genişliğindeki motiflerden oluşan minber ortaya çıktı.

Dikdörtgen şeklinde yapılan ve kubbesi olmayan, kesme taştan yapılan Camide ortaya çıkarılan bu motifler Camiye olan ilgiyi artırdı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız