SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sivas Sadece 1 Haftalık Lider ve Şampiyon!

0
Güncellendi - 2017-05-21 03:52:03
Sivas Sadece 1 Haftalık Lider ve Şampiyon!
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig'de, 2016- 2017 futbol sezonu, 20 Mayıs Cumartesi günü oynanan ve tamamı aynı saatte başlayan karşılaşmalarla sona erdi. 34 haftalık lig maratonunun 24 haftasını lider olarak tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor'la (EYMS) ligin son maçını kendi sahasında oynayan Sivasspor, 4-0 galip geldiği bu karşılaşmayla, 34 hafta boyunca ilk kez liderliği ele geçirdi ve bu da onu şampiyon yaptı. EYMS ise lig ikincisi olarak süper lige yükselmiş olmanın sevinciyle yetindi. TFF 1. Ligden 2. lige düşen 3 takım ise Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor takımları oldular. Ligden düşen takımlardan Bandırmaspor'un, geride bıraktığımız sezonda EYMS'yi Malatya'da 1-0, Bandırma'da ise 5-0 mağlup etmiş olması, "ilginç lig"in ilginçliklerinden biriydi.

SON HAFTA SKORLARI VE PUAN DURUMU..

Ligin 34. ve son haftasında oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

Bu sonuçların ardından ligde puan cetveli şöyle oluştu:

Ligi ilk 2 sırada tamamlayan Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor, direkt Süper Lige yükselirken, son 3 takım Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Mersin İdmanyurdu 2. lige düştüler.

İLK KEZ LİDER VE ŞAMPİYON..

TFF 1. Liginde 34 haftalık maratonunun 24 haftasını lider olarak tamamlayan, 34. haftaya lider olarak giren Evkur Yeni Malatyaspor, sezonun son maçında Sivas'ta Sivasspor'a 4-0 yenilince, ev sahibi takım ilk kez lideri olduğu ligin şampiyonluğunu da elde etti.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber Sivassporlu taraftarlar sahaya girerek şampiyonluğu kutladı. Taraftarların sahadan çıkartılmasının ardından kupa törenine geçildi.

Şampiyon Sivasspor'un futbolcuları tek tek anons edilerek platforma çağrıldı. Futbolcular madalyalarını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Demirören şampiyonluk kupasını kaptan Adem Koçak verdi. Kupanın alınmasının ardından kırmızı-beyazlı ekip büyük sevinç yaşayarak şampiyonluğu kutladı.

Karşılaşmanın ardından Sivassporlu taraftarlar sokaklara döküldü. Kent meydanında kurulan dev ekranda maçı izleyen taraftarlar bitiş düdüğüyle beraber büyük sevinç yaşadı. Bazı taraftarların Sivas'ın simgesi Kangal Köpeği'ne Sivasspor bayrağını bağladığı görüldü. Kutlamalar gece boyunca devam etti.

3'ÜNCÜ TAKIM PLAY-OFF'DA BELİRLENECEK..

Ligi ilk 2 sırada tamamlayan Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, doğrudan süper lige yükselirken, süper lige çıkacak 3'üncü takım, sezonu 3. sırada tamamlayan Eskişehirspor, 4. sıradaki Boluspor, 5. sırada tamamlayan Göztepe ve 6. sıradaki Giresunspor arasında oynanacak play-off maçları sonucu belirlenecek.

25 ve 29 Mayıs'ta oynanacak play-off 1. ve 2. maçlarının programı şöyle:

Bu maçlarda üstünlük sağlayacak iki takım arasındaki final maçı ise 4 Haziran'da oynanacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

FOTOĞRAF: Sivas'ta şampiyonluk kupası sevinci (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Gerçekleri söyleyen adam (6 yıl önce)
    27 hafta lider kal, 9 puan farkla önde ol, tüm ulusal spor otoriteleri sampıyon malatya 2. Ci kım olacak ona bakalım desinler taraftarlarımız buna inansın! malatya tutsun son 6 maçta sürekli yenılsın, 5 yesin... Sivas malatya ya yetıssın son maç beraberlik yetecekkken yedek kadroyla sahaya çıkıp 4 ye... hiç lider olamamış takımı son maç lider yap, sampıyon yap... Sivas başkanı ne dedi" gerçek sampıyon kımmıs turkıye gördü" dedi... tüm turkıye ye rezıl olduk, dalga gecılıyoruz...bızı mahvettınız , üzdünüz! O kupa bızım muzemıze gelecekti... ben kutlamıyorum taraftar olarak, unıversıte ogrencıleri gıtsın, eglensınler degısıklık olur bari!
    0
    0
    Yanıtla
  • gncmlt (6 yıl önce)
    takım taraftara ayıp etti yazık günah okadar hafta lider oyna son hafta götürüp sivasa ver şampiyonluğu ona buna maskara ettiniz malatyayı
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (6 yıl önce)
    iki aydır bizim futbolcuların kafası topta değildi kardeşim. onların tek düşündüğü alacakları şampiyonluk pirimiydi. futbolcu paraya oynar. hele yönetim iki ay önceden şu kadar pirim vereceğiz deseydi o zaman durum çok farklı olurdu. ey yöneticiler siz en sonunda bu pirimi vermeye verecektiniz. peki niye bunu futbolcuların kulağına fısıldamadınız. bize iki aydır dokuz doğurttunuz. biz taraftarların pisikolojisini bozmaya ne hakkınız vardı. Allah yüzümüze baktı. lig bitmeseydi de daha beş altı maç daha kalsaydı biz play ofa bile kalamazdık. elin tavuğu ele yumurta yumurtlamaz. şu takımda kaç tane malatyalı futbolcu var. şu malatyadan hiç mi futbolcu yetişmiyor kardeşim. hele takımda üç dört tane malatyalı futbolcu olsaydı, diğer futbolculara karşı çıkardı, adam gibi topunuzu oynayın deyip yakalarına yapışırlardı. süper lige çıktık ama bizi çok çirgittiler, bi soğukluk getirttiler bize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (6 yıl önce)
    Her ne olursa olsun hem Sivasspor, hem Eskişehirspor, hem de Göztepe bizden daha maliyeti yüksek kadrolarla mücadele ettiler ve Eskişehir ile Göztepe play off lara kaldı. YENİ MALATYASPOR bu sezon büyük başarıya imza attı ve direk süper lige yükseldi. Sivasspor bizden 3-4 kat daha pahalı kadro ile sadece 1 puan önümüzde çıktı. Yine Eskişehir 5 puan gerimizde ve puanı silinmeseydi yine 2 puan gerimizde bitirecekti. Göztepenin play off oynaması son haftaya kadar garanti bile değildi. Bundan daha ilk ikiden çıkalım da isterse ikinci olarak çıkalım diyorduk. Süper lige ilk ikiden çıktıysak böyle düşük maliyetli kadro ile bu hem Adil Gevrek ve ekibinin, hem İrfan hocanın, hemde futbolcuların başarısıdır. Sezon başında hedef play off du, ilk iki değildi. İkinci olarak sezonu tamamlayıp direk süper lige çıkmışız. Play off larda belki de ne Eskişehir. ne Göztepe çıkacak, Belki de Giresun yada Bolu çıkacak. Acaba Eskişehirin yerinde olsaydık bugün öyle bir kadro ile birde 3 puanımız silinmiş, sonumuz play off olmuş. Eskişehirin taraftarı şu anda bizim kadar ne yönetimi, ne hocalarını nede futbolcuları kınıyordur. Her zaman takımlarının tam destek arkasındalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Maksut isimli kullanıcı yorumuna
    Maksut bey madem futbolla ilgileniyorsun biraz araştırda öyle yaz, sallamasyonla insanları kandırma, Malatya nın kadro değeri 13 milyon euro, Sivasın 20 milyon, Göztepenin 14 milyon Giresunun 7,5 milyon, Eskişehirin 23 milyon, Bolunun 10 milyon euro kadro değerleri, yani dediğin gibi öyle 3 -4 katı değil, hatta 1 katı bile değil sivasın, Madem 24 hafta lider götürdün demekki birşeyler var sende, gidip küme düşenden 5 yada 3 yemeyeceksin 8 puan farktan 1 puan geriyede düşmeyeceksin biraz ciddiyet lütfen, Biz iyi gün dostu değiliz, üst liğe çıksında nasıl çıkarsa çıksın mantığıyla bakmıyoruz, çekirge bir sıçrar iki sıçrar ya sonra, herzaman şansın yaver gitmez, madem onca para emek harcanıyor, biraz çiddi olmalarını istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Takim 4.sifir yenilir hic sorun degil futbolda var bunlar ya sizi Ikibucuk milyon malatyali izliyor bunun farkinda degiler mucadele yok ruh yok Irfan buzu kesinlikle basarili bulmuyorum butun futbulculari gormek icin bu kaddroyla cikti diyen arkadaslar var bu mactami yapilir beraberlik yetiyor ya kaleci hakanin ne oldugunu gormemis ya allah askina beyini gorecek ama sivas cok guzel organizsasyon yapmislar biz bu organisazsiyonu yapamazdik.adamlar inanmislar ruhu olan futbulcularina inanmislar.inanmak basarinin yarisidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Kutlama varmi beyefendileri karsilayacakmisiniz yaziklar olsun nasil 4.tane yenir yaziklar arkalarinda ne kadar malatyanin sevildigini bilmiyorlar birinci takim ikincide 4.yiyor ya var burda bir dengesizlik anlyamadim.1.2..olurda sivas kac takimi 4.yendi acaba insallah bu ruhu tasiyan hepsi gider malatya formasinin agirligin bilen kaldira bilen tasiy bilecek futbulcular alinir bir tek Azubuke kalsin digerlerine bir kagit parcasi versinler bu ralara getirdikleri icin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (6 yıl önce)
    Bize 25 hafta hamallık yaptırdılar yorulmustuk son anda sirtimizdan aliverdiler bu takım yapacağının en iyisini yaptı hepsine teşekkürler güçleri bu kadardı eğer dörtlü finale kalsak hiçbirini yenemezdik elenir giderdik gerçekleri görelim gelecek yıl için bütçemize göre iyi transferler yapmaya çalışalım yoksa asansör takım oluruz sanayi şehirleri Antep ve Adana'nın tutunamadigi bu devler arenasında tutunmak çok zor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    4-0 yenilgi anlamakta zorluk çekiyorum. İnsanda biraz ruh, gurur ve şeref olur. Şampiyon olacak bir takıma bu sonuç hiç yakışmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemallettin (6 yıl önce)
    şampiyonu mırdar ettiniz yaa...yazık günah...ne kadar çok futbolu bienler anlayanlar var yaa...bir tane kadroda malatyalı oynamıyor teknik heyette malatyalı kimse yok.. herkes günü kurtarmak derdinde menfaat peşinde irfanbuza gardaşına yalakalık peşinde belliki yarın hısımına kıyak yapma derdinde...malatyanın marka değerini düşüremeyecek bu kapasitesizler....alt yapı revizyon şart....küfürle hakaretle dedikoduyla başarı gelmez .önce ahlak ve bilgi ...kendi değerlerimize ne zaman sahip çılacağız sayın yöneticiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rifat (6 yıl önce)
    Öyle böyle Süper Liğe çıktık ama yinede içimi bir soru kemiriyor PTT liğinde iki hafta daha oynamak zorunda kalsaydık halimiz nice olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    5-0 sıfırdan sonra 4-0 sıfırın yarın kutlaması yapılacakmış bilmem giden olur mu iyi kutlamalar bu irfann buzla bu işin maalesef olamaz hele bu kadro inanın 1 yada iki oyuncu kalmalı diğerlerin hepsi gitmeli….
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz kardeş takım şampiyonlar liginde final oynasa kayıp etse yine eleştirirsin boş ver İstanbul takımını izleyin bize her durumdu sabır gösteren taraftar lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan44 (6 yıl önce)
    süper lige çıkıp, bu kadar taraftarını üzen başka bir takım yoktur sanırım.. Sevinemedik doyasıya....
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz kardeş takım şampiyonlar liginde final oynasa kayıp etse yine eleştirirsin boş ver İstanbul takımını izleyin bize her durumdu sabır gösteren taraftar lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan kardeş takım şampiyonlar liginde final oynasa kayıp etse yine eleştirirsin boş ver İstanbul takımını izleyin bize her durumdu sabır gösteren taraftar lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Her şey Sivas'ın şampiyonluğu için kurgulanmış.Stadyum ona göre hazırlanmış.TRT ve TFF Sivas şampiyon olacak şeklinde hazırlık yapmış.Eğer Malatya Şampiyon olsaydı.doğal olarak stadyumdaki görsel şölen olmayacak ve sadece TFF Başkanı EYMS^ye kupa verecekti..Bu duruma maalesef bizim takım sebep oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (6 yıl önce)
    MALATYAYI SEVMEYEN FUTBOLCULAR HEMEN TEMİZLENMELİ 4. 0. FACİADIR İHANETTİR BU KABUL EDİLEMEZ BOŞUNAMI 27 HAFTA LİDERLİK ÇİLESİ AZABI ÇEKİLDİ NEDEN MAÇIMIZMI VARDI İLERDE KUPA MAÇIMIZMI VARDIDA YEDEKLERLE ÇIKTIK BİRİ ÇIKIP BUNU İZAH ETSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (6 yıl önce)
    ligin 24 haftasında lider ol.Son maçta Sivas'ta hezimete uğra ve Şampiyonluğu kaptır.Maçlarda sadece bir galibiyet alsaydı veya Bolu'yu yenseydi bu hüznü yaşamayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza44 (6 yıl önce)
    Önemli olan Süper Lige yükselmekti.Bunun tadını çıkaralım.Lütfen olumsuz şeyler yazmayalım.Her şey MALATYA için
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Sen 5 puanlık farkı çok basit harcarsan 33.hafta kendi evinde 10 bin seycinin önünde bolu yu yenip şampiyonluğunu ilan etmesen son haftaya bırakırsan Sivas affedermi adamlar son maçta lider olup şampiyon olurlar bizde haftalarca lider götürdüğümüz ligi son hafta şampiyonluk böyle gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (6 yıl önce)
    25 haftanın lideri biziz ama son hafta sivas bize bir tekme attı.sizin burda neişiniz var.der gibi. Demek bizim gücümz bu kadar. Yani bir tane bile kaliteli topcumuz yokmuş.bir Erman kılıç bizim tüm takıma bedeldi.tekke düştü kel göründü.gerçi küme düşen Bandırma herşeyi göstermişti.Sivassporu kutluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    Netice itibariyle bu bir oyun. Kimse bu takımın süper lige çıkacağına inanmıyordu. Şans, bal adına ne derseniz deyin ama sonuç olarak üst ligdeyiz. Zaten liglerimizin kalitesi ortada kim bilir bu futbolla belki seneye son maç şampiyonluktan olur şampıyonlar ligine kalırız. Futbol adı üstünde OYUN. Teşekkürler Malatyaspor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Ya o kadar stresli iste calisiyoruz malatya spor dahada stresli cikti soyle bir sry dersem gerci demeyin lutfen bu malatya spor dualarla cikti ve sansa cikti benim gorusum Irfan buzla devam edilmemeli bir takimi oturtmadi transferler olsun Almanya da soyle boyle hic bir sey yok acaba bu lig iki hafta daha devam etsrydi vay halimize ne olur bu stresi superligde yasatmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok haklisin ama hocaya tesekür demeliyiz oyuncular Biliyorlar süper ligde cogu gedici o nedenle ruhlarini evde birakip gelmisler maca
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca...Almanya (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun size Gurbette bizleri üzdünüz 4 gol yermi Şikeci Sivastan bu Malatya yazıklar olsun sıze !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • yine basladiniz takima sahip cikmis gibi tavirlariniz var. irfan hoca gibi teknik hoca zor bulursunuz zooor. iki takim da super lig e cikti diye 50 milyon alcak. dun size gore kaybettik irfan hocaya gore kazandik. niye mi? gondermek istedigi butun oyunculari sahaya sürdü super lig takimiyla oynatti. hepsinin ne oldugunu gordu. kafasinda soru isaretleri vardi dunku macta hepsi gitti... bosuna burdaaa bilmeden yorum gapmayin. boyle bi zeka bulamazsiniz. saha da izlediginiz butun futbolcular gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • arif kardeş takım şampiyonlar liginde final oynasa kayıp etse yine eleştirirsin boş ver İstanbul takımını izleyin bize her durumdu sabır gösteren taraftar lazım
    0
    0
    Yanıtla