SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sivas Yolu Daha Sonra'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Darende karayolundaki çalışmadan sonra sıranın Sivas Karayolu'na geleceğini söyledi.

Malatya'da düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Malatya'daki hizmetler hakkında bilgi verirken, Doğu ve Güneydoğu'nun batıya açılan karayolu olarak bilinen Darende ilçe karayolu ve burada açılacak Karahan Tüneli'nin ihale edildiğini hatırlatan Altunyuva, "İhaleyi alan müteahhit firma şantiyesini kurdu. Çalışmalara başlayacak. Burada 85 kilometre bölünmüş yol çalışması yapılacak. 2010 yılında bitirilmesi planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu'nun Akdeniz'e açılan kapısı olarak bilinen Doğanşehir ilçe karayolu Çelikhan yol ayrımından Erkenek kasabasına kadar yapılacak 17 kilometrelik yolun ihale edilmesinden sonra toprak işlerinin sürdüğünü vurgulayan Altunyuva, "Daha önce de söylemiştik. Özellikle kışın sıkıntı çekilen Reşadiye Geçidi böylece by pas yapılacak" dedi.

Beylerderesi Köprüsü'nün üst yapısının da 13,8 milyon TL'ye geçtiğimiz günlerde ihale edildiğini hatırlatan Yasin Altunyuva, "2010 yılında tamamlanması planlanan Beylerderesi Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor" diyerek, Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman yolu hakkında da şunları söyledi:

"Bu yolda 34 kilometrelik bir çalışma kaldı. 2010 yılına kadar Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman yolunu tamamlamayı planladık. Bu yol bitince, Malatya - Adıyaman arası 70 kilometre kısalacak."

Altunyuva, Darende ilçe karayolu çalışmasının tamamlanmasından sonra Malatya - Sivas karayolu çalışmasının gündeme geleceğini kaydetti.

Altunyuva, Darende ilçe karayolu ile merkez Topsöğüt Beldesi yolundaki direklerin TEDAŞ tarafından yerlerinin değiştirilmemesi nedeniyle sorun yaşadıklarını da söyledi.

Bu arada, Pütürge Kaymakamı Ender Uzunoğlu da toplantıda, Pütürge ilçesinden maden taşıyan kamyonların istiap fazlası yük taşımaları nedeniyle asfaltın sık sık bozulduğunu dile getirdi. Aynı sıkıntıyı Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu da dile getirip, Hekimhan - Arguvan karayolunun da aynı sıkıntıyı yaşadığını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız