SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivas'taki Ateşi Yakmaya Devam Ediyorlar"

0
Güncellendi - 2016-07-02 01:24:35
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba'dan Sivas Katliamı'nın yıldönümü mesajı.. Ayrıca mecliste konuştu, "Fetullah Gülen'den özür dilerseniz şaşmayız" dedi..

CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ağbaba, “Yıllardır besleyip büyüttükleri İslamcı terör örgütlerinin arka arkaya yaptıkları katliamları görmezden gelenler Sivas’taki ateşi yakmaya devam ediyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sivas Katliamının yıldönümünde yayınladığı mesajda ”Yakın tarihin en kara günlerinden biri olan Sivas Katliamı’nın 23. Yılında hala aynı acıyı ve hüznü yaşıyoruz.” dedi.

AKP’nin  iktidara geldiği ilk günden itibaren  katliamcıları koruyup, kollayıp, hesap vermekten kurtardığını öne süren Ağbaba ; “Türkiye’nin bir katliamlar ülkesi haline geldi. Sivas Anmasını yapacağımız 2 Temmuz’dan bir kaç gün önce, bu kez İstanbul’da 44 kişi bir katliam kurban gitti. IŞİD’e karşı tek bir söz söyleyemeyenler bu eylemlerin ve bu zihniyetin devamıdır. Yıllardır besleyip büyüttükleri İslamcı terör örgütlerinin arka arkaya yaptıkları katliamları görmezden gelen, 44 kişinin hayatını kaybettiği son katliamda bile güvenlik zafiyetinin olmadığını yüzleri kızarmadan açıklayanlar, Sivas’taki ateşi yakmaya devam ediyorlar. Sivas Katliamını yapan, insanları diri diri yakan ‘sözde’ insanların savunmalarını üstlenen kişilerin, teker teker AKP’den Milletvekili, bakan koltuklarını doldurmaları elbette tesadüf olamaz.”dedi.

Ağbaba; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak ,Meclis’e konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdik.Onlarca rapor hazırladık. Ancak tüm önergelerimiz AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP olarak, yaşananlardan ders çıkarmak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Madımak’ta olacağız.19 Milletvekilimizle birlikte katliamda hayatını kaybeden aydınlarımızı bir kez daha anacağız” ifadelerini kullandı.

"FETULLAH GÜLEN'DEN ÖZÜR DİLERSENİZ ŞAŞIRMAYIZ.."

Bu arada Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Bu hızla giderseniz önümüzdeki hafta Sisi'den, sonra Esad'dan, üç vakte kadar Fethullah Gülen'den özür dilerseniz şaşırmayız. Cumhurbaşkanı çıkıp "Ey Davutoğlu, Esad kardeşimle aramı bozdun." derse vallahi şaşırmayız.”dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri sırasında CHP adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba , birkaç gündür bir özür dileme ve çark politikası uygulandığını belirterek, Rabia işaretini 'Sisi dört dörtlük adamdır.' demek için yaptım." Derse bunu da alkışlarsınız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, görüşülen tasarıdaki değişikliklerin herkesi çok ilgilendirdiğini, bu değişikliklerin neden şimdi yapıldığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Ağbaba, “Bu değişiklikleri yapanlar, neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duydular? Neden böyle bir ortamda ve zamanda bu kanunu geçirmek istiyorlar? Bunun bir sebebi var; korkuyorlar. Geçmişte işledikleri suçlardan yargının karşısına çıkmaktan korkuyorlar. Bu nedenle işgal ordusu gibi girip yargıyı darmadağın etmek istiyorlar.”dedi.

“Bu değişikliği yapanlar geçmişte siyah dediklerine beyaz, beyaz dediklerine siyah diyorlar ve bunları yaparken de hiç yüzleri kızarmıyor, en ufak bir pişmanlık duymuyorlar.”ifadelerini kullanan Ağbaba, “ Bu grup bir gün cemaatle bir gün liberallerle bir Millî Görüşçülerle iş tutuyorlar, iş birliği yapıyorlar, hangisi, hangi gün işine gelirse onu kullanıyorlar. Hatırlayın, 2004 yılında Avrupa Birliğini hedef göstermişlerdi "Avrupa Birliğine gireceğiz." diye gündüz havai fişek patlattılar, şimdi Avrupa Birliğine "Almazsan alma!" diye meydan okuyorlar.Bir gün öyle, bir gün böyle. Geri viteste hızınıza yetişmekte zorlanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Birkaç gündür bir özür dileme ve çark etme furyası başladı” diyen Ağbaba; “ Rusya'dan özür dilendi, İsrail'le öpüşülüp barışıldı, Mısır'a göz kırpıldı. Bu hızla giderseniz önümüzdeki hafta Sisi'den, sonra Esad'dan, üç vakte kadar Fethullah Gülen'den özür dilerseniz şaşmayız. Esad demişken yarın Cumhurbaşkanı çıkıp "Ey Davutoğlu, Esad kardeşimle aramı bozdun." derse vallahi şaşırmayız. "Ey Davutoğlu, Mısır'la aramı sen bozdun. Er ya da geç bunun hesabını vereceksin." derse ve yarın Adalet Bakanından, Sayın Davutoğlu için Silivri Cezaevinde görüşmek için izin istersek biz şaşmayız, siz şaşar mısınız, bilmiyorum. Bir de Mursi'ye destek için -onu da hatırlatayım- hani Rabia işareti yapıyordu ya, hani siz de alkışlıyordunuz ya… Vallahi, bir gün derse ki "Ey Davutoğlu, ben bu hareketi Mursi'ye destek için yapmadım. Bu hareketi 'Sisi dört dörtlük adamdır.' demek için yaptım." derse şaşmayız, bunu da alkışlarsınız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba konuşmasının devamında “Hani bir laf var ya, ne diyor: "Maşallah dediğiniz inek sütten kesiliyor; maşallah dediğiniz çocuk üç gün yaşıyor."Bir gün akşam yatıyoruz terörist, sabah kalkıyoruz vatansever! İsrail dosttu, terör devleti oldu; şimdi, yine kardeş olduk; kardeş, kardeş ülke, bizim dostumuz ülke. "İsrail devleti bizim dostumuz." diyor sizin sözcünüz. Bizim dostumuz değil, İsrail devleti bizim dostumuz değil, mazlumların dostu değil. Sizin dostunuz olabilir ama bizim dostumuz değil. Esad'la kankaydınız, beraber el ele verip göz göze gelip tatile gidiyordunuz "katil Esad" oldu. Şimdi, yarın çıkar… Şimdi, hani böyle yapıyorsunuz ya, el ele, böyle el ele. Yarın çıkar bu "katil Esad", pardon, özür dilerim, "katil Esed" yarın "dostum Esad" olursa bunu da alkışlarsınız. Önce Gül vardı, Abdullah Gül, gitti. Sonra Arınç vardı, gitti. Hele bir Davutoğlu vardı, hoca, hoca, hani ayakta alkışlıyordunuz ya, şimdi adamın yüzüne bakmıyorsunuz, darbeyle devirdiniz” ifadelerini kullandı.

Ağbaba konuşmasının sonunda ; “Akşam Cumhurbaşkanını dinliyorum, güldüm. Ne diyor? Diyor ki "Yardım götürürken dönemin başbakanına mı sordunuz?" diyor. Yakında Gazze'ye yardım götüren yardım kuruluşu başkanı da Silivri'ye gidecek.Yaptığınız hiçbir çarka şaşmıyoruz, şaşırmıyoruz ama siz de bunun hesabını vereceksiniz.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murat (7 yıl önce)
    Agbaba selamun aleykum desem akp selam diycek nerdeyse idareci vekil rakiplerini elestirmekten baska bisey yapmaz mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, Sivas olaylarında iktidar ortağı kimdi? SHP diye bir parti varmıydı? Sayın Ağbaba, mezhepsel siyaset artık tutmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali haydar (7 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Sanıkların yargılandığı davada sanık avukatlarından biriside Bülent Tüfekçioğlu idi kim mezhepsel siyaset yapıyor
    0
    0
    Yanıtla