SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sivas'taki Kazada 9 Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:45
Sivas'taki Kazada 9 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında biri çocuk 9 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. 

Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli mevkisinde sabah saatlerinde 63 AS 600 plaklı Van-Erciş’ten kalkarak Ankara-İstanbul seferini yapan Yıldırım Ayaz idaresindeki yolcu otobüsü, Yıldızeli ilçesi Yaraşbeli mevkisinde şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve diğer görevlilerin çalışması sonucu kazada otobüsün altında kalan cesetler çıkarıldı.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Kemelek, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Yaralılar, Sivas Devlet Hastanesine, Numune Hastanesine ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Kazada ölenlerden 4'ünün ismi belirlendi. Muzaffer Baran, Semanur Yaşar, Şevki Atmaca, Dilan Yaş kazada hayatını kaybetti.

Bu arada, kazada yaralılardan 15'inin kimlikleri belirlendi. Yaralılar, otobüs şoförü Yıldırım Ayaz (30), Aşık İşleyen (33), Alaattin Çelik (28), Beşir Eskemen (40), Ömer Eskemen (36), Yavuz Karademir, Veysel Narin (27), Kibar Çetin (3), Oğuzhan Zörer (22), Ümit Çeber (26), Seccad Uğurhasan (24), Çiğdem Yaş (25), Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Ferizade Onar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar.

Öte yandan, Yıldızeli ilçesinden olay yerine sevk edilen, Osman Tutucu yönetimindeki ambulans da buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak, yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kaza, nedeniyle araçta hasar meydana geldi. 

Kazada hayatını kaybedenler Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralılar Sivas’ta bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız