SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sivil Anayasa İhtiyacı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası Malatya İl Divan Toplantısı Malatya'da yapıldı.

Öğretmenevi'nde yapılan toplantıdan önce Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Ramazan Çakırcı bir basın açıklaması yaptı. Çakırcı, "Bugüne kadarki büyüme trendimiz, sendikamızın 2009 yılında 'Yetkili Sendika' olacağını ortaya koymaktadır. Eğitim çalışanlarının sendikamıza yönelişi bizleri heyecanlandırmıştır. Yetkili Sendika olma noktasındaki heyecanımızı teşkilatlarımızla paylaşmak, teşkilatlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendirmek üzere bugün burada bulunuyoruz" dedi.

Çakırcı konuşmasında, ülkemizde pek çok sorunun çözülemeyişinin en temel nedeninin antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa olduğunu ileri sürerek, milleti kucaklayan demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çakırcı, "Ekonomik haklarında iyileştirme yapılmalı, 'eşit işe eşit ücret' yaklaşımı çerçevesinde diğer kurumlardaki çalışanların sahip olduğu haklar hizmetli ve memurlara da verilmelidir. Eğitim çalışanları, uzun zamandan beri tedavi ve geçici görev yolluklarını alamamaktadır. Bunca zaman geçmesine rağmen eğitim çalışanlarının hakkı olan geçici görev ve tedavi yollukları bir an önce ödenerek, mağduriyetler giderilmelidir. Beceriksizlikleri sonucu İLKSAN'ın 10 milyonlarca lirasını çarçur edenler, bu beceriksizliklerinin faturasını İLKSAN üyelerine çıkarmakta, branş değiştiren ve kurum değişikliği ile İLKSAN'a üyelikleri sona eren eğitim çalışanlarının, 36 aydan daha az aidat ödedikleri gerekçesiyle hakları gasp edilmektedir" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra İl Divan Toplantısı'na geçildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Şahin Kayaduman, sendikanın çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

İl Divan Toplantısında Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Kadınlar Komisyonu Başkanı, Disiplin Kurulu Başkanı, Üniversite Sendika Temsilcisi ve İlçe Temsilcileri sırasıyla birer konuşma yaparak çalışmaları değerlendirdiler.

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde karşılıklı görüş alış verişi yapıldıktan sonra topluca yemek yenerek toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız