SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sivil Anayasadan Yanayız''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 bin Ermeni vatandaşını sınır dışı ederiz’ açıklamasına tepki göstererek, “ Türkiye bir hukuk devletidir. Gereken neyse o yapılır. Sorumluluk mevkisinde bulunan başbakan olaylara muhalefet üslubuyla yaklaşamaz” dedi. Şener kısmı Anayasa değişiklik paketine ilişkin olarak da, hükümetin 3 yıldır sürdürdüğü kavganın ardından sivil Anayasa yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener 42 vatandaşın depremde yaşamını yitirdiği Elazığ’a gitmek üzere geldiği Malatya’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şener , 42 yurttaşın yaşamını yitirdiği deprem dolayısıyla Elazığ’lılara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere bu kente gideceğini belirtti.

Şener, ‘Anayasa Paketi’ ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “ Anayasa değişikliği paketi içerik olarak aşağı yukarı belli olmuştur. Buna göre, anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapmayı iktidar partisi öngörmektedir. Daha önce bir sivil anayasadan bahseden, anayasanın baştan sona değişeceğini ifade eden iktidar partisi üç yıldır bu konuda sürdürdüğü kavganın ardından sivil anayasa yapmaktan vazgeçmiştir” dedi.

“Sadece bazı maddelerin değişeceğini öngören bir taslak ortaya çıkarmıştır.” diyen Şener daha sonra şunları ifade etti:

“ Böyle bir ortamda, madem sivil Anayasa ortada kalacaktı, sivil Anayasa diye üç yıldır neden kavga çıkarıyordunuz ?. Bunun cevabını vermeniz lazım demek gerekiyor. Ama ortaya çıkan kısmi değişiklik incelendiğinde bazı maddeleri ele alınabilir bazı maddelerinde düzenleme yapılmasının daha faydalı olabileceği değerlendirilebilir.”

Şener, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlardan 100 bininin sınır dışı edilmesi şeklindeki açıklaması nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu şöyle yanıtları:

“ Ekim 2009 tarihinde Zürih'te Türkiye Ermenistan arasında imzalanan protokol Türkiye'nin çıkarlarını gözetebilecek özellikte olmamıştır. Yanlış bir süreci hükümet başlatmıştır. İmzaladığı protokollerin TBMM'den geçirilmesi için şimdi dünyanın değişik parlamentolarında Türkiye'ye yönelik baskılar ortaya çıkmıştır. Geldiğimiz noktada ise Ermenistan açılımı etrafında karşılıklı bir takım gelişmeler devam etmektedir Başbakanın yapmış olduğu açıklamada 'Türkiye’de 170 bin Ermeni var, bunun 70 bini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. 100 bini ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir. Biz de gerekirse bu 100 bin vatandaşı sınır dışı ederiz' demiştir. Sorumluluk mevkisinde bulunan başbakan sorumluluğu içindeki olaylara muhalefet üslubuyla yaklaşamaz. Türkiye bir hukuk devletidir, gereken neyse o yapılır.”

Malatya eski Milletvekillerinden Ahmet Özal’ın basına yansıyan bir açıklamasında Türkiye Partisi ile Mustafa Sarıgül’ün öncülüğündeki partinin anketlerde sıfır düzeyinde olduğuna ilişkin bir koruyu yanıtlayan TP Genel Başkanı Şener, kendisinin böyle bir açıklamadan bilgisi olmadığın belirterek, “Bizim de kendi yaptığımız anketler vardır. Türkiye Partisi, Türkiye'nin en güçlü partisidir. Önümüzdeki seçimlere iktidar hedefiyle giriyoruz. Bu maksatla çalışmalarımızı insan gücüne dayalı olarak sürdürüyoruz. şöyle değerlendirmek gerekir. İktidar güç ve imkanların merkezi olduğu için oraya yakın durma çabasında olmanın iktidara mektup göndermenin bir biçimi olarak değerlendirmek lazım. "Açıklanan anketler, Türkiye'deki eğilimleri ortaya çıkarabilme özelliğinden uzak çalışmalardır. Seçim ortamlarında daha ciddi anketler ortaya çıkmaktadır. Şu anda piyasada dolaşan anketler, yanıltmaya ve yönlendirmeye yöneliktir" dedi.

İl Başkanı Yusuf Aksaç'ın torununu kucağına alarak seven Şener, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Elazığ’a geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız