SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivil İtaatsizlik Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:09
A- A+ PAYLAŞ

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar,18 Mart tarihine kadar kamuda çalışan kadınlara serbest kıyafet hakkı verilmediği takdirde sivil itiatsizlik yaparak dairelere kadınların serbest kıyafet ile gideceğini bildirdi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi, Belediyelerde ve İl Özel İdarede çalışan kadınların ve Huzurevinde kalan kadınları katıldığı yemekli toplantı düzenledi.Yemekte bir konuşma yapan Memur-Sen Konfederasyonu Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü'nün batıdan ithal bir kavram olduğunu belirterek, "Batıda kadın bir eşya olarak görülmüştür. Batılılar günah çıkarmak için bir gün çıkarmıştır. Kadınlarımızı gündeme getirmek amacıyla reklam amacıyla yapılan bir gün. Ancak buna rağmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların sorunlarının çözümü için önemli bir gün olduğunu düşünüyoruz. Öğretmen sınıfları eğitir, kadınlar toplumu eğitir" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

’Kadınları, kadından ziyade hanımefendi olarak görüyoruz’ diyerek sözlerine başlayan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kısa tarihçesini anlatan Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, "Ülkemizde kadının en büyük sorunu inancı gereği yaşamının kısıtlanması. Bu da çalışma yaşamında kendini net olarak gösteriyor. Sendika olarak başlattığımız kadınların kamu dairelerine serbest kıyafet ile girmesi için düzenlediğimiz 10 milyon imza kampanyasında 12 milyon imza topladık. Bu imzalar Bakan Beye teslim edildi. 18 Mart tarihinde Memur-Sen olarak kim ne derse desin sivil itiatsizlik yaparak istediğimiz şekilde giyinerek işyerimize gideceğiz’"dedi.

Havuzbaşı Lokantası’nda düzenlenen yemeğe , İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çolak, Belediye Zabıta Müdür Yardımcısı Hüseyin Hanbay, İHH Malatya Şube temsilciler ve davetliler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız