SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sivil Savunma Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Özel Gözde Hastanesi personeline, sivil savunma eğitimi verdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda verilen eğitim seminerinde, İnönü Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanı Ercan Yetkiner, slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Yetkiner, doğal afetlere karşı önceden alınan tedbirlerin önemine değinerek, "Deprem başa gelmeden önce tedbir alınmalıdır. Deprem olduktan sonra dövünmenin bir anlamı yoktur. Biz önceden tedbirimizi almak zorundayız. Deprem oldu yangın oldu. Çoğumuzun evinde yangın söndürücü bile yoktur. Bir yangın söndürücüyle milyarlarca değerindeki eşyalarımızı koruyabiliriz. Fakat önceden bu tedbirlerimiz almıyoruz. Sonrada dövünmeye başlıyoruz" dedi.

Depremle ilgili çeşitli söylentilerin ortaya atıldığına dikkat çeken Yetkiner, "Depremlerle ilgili söylentiler var. Depremin gece olduğu söyleniyor ama böyle bir şey yok. Depremler gecede gündüzde olabilir. "Ne zaman deprem olacağını biliyorlar ama bize söylemiyorlar" gibi söylentilerde ortaya atılıyor. Böyle bir cihaz daha icat edilmedi. Keşke böyle bir cihaz olsa ama kesin bir şey yok" diye konuştu.

Yetkiner, seminerde şunları vurguladı:

"Bizim için tehlike arz eden Doğu Anadolu fayıdır. Bizi de Pazar Sincik, Çelikhan ve Gölbaşı fayında bu iki aradaki yerde her zaman sıkıntı gelebilir. Doğu Anadolu fay hattı Malatya'da da İnönü Üniversitesi'nin arka tarafından geçiyor. Bazı yerlerde yangın merdiveni kapısına giderseniz, kilitlidir. "Efendim buradan falan kişiler giriyor, kaçıyorlar, giriyorlar" falan deniliyor. Kesinlikle oranın açık tutulması gerekiyor, olası bir yangında kullanılması açısından önemli. Deprem çantanız olsun. Bende kendi evimde deprem çantamı hazırladım ve gerekli olan eşyaları çantamızda bulunduruyoruz. Bir plastik tabak bile büyük önem taşır. Deprem çantası içerisindeki eşyaları çoğaltmak ve azaltmak sizin elinizdedir. Deprem anında ne yapacağımızı bilmemiz gerekiyor".

Seminer sonrası Gözde Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, verdikleri bilgilerden dolayı Yetkiner'e teşekkür ederek, plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız