SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sivil Toplum Akademisi' Programı

0
Güncellendi - 2018-09-20 00:40:47
'Sivil Toplum Akademisi' Programı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasiteleri, kurumsallaşma serüvenleri, sürdürülebilirliği, yapısal analizleri, faaliyet süreçlerinde karşılaşmış oldukları temel sorunları konusunda bir projeksiyon oluşturmak amacıyla “Sivil Toplum Akademisi” adı altında sekiz hafta sürecek olan bir program düzenliyor.

Malatya Kent Konseyi konuyla ilgili STK temsilcilerinin görüşlerinin alınması ve program çerçevesine dahil edilmesi için bir toplantı düzenlendi. Ramada Otelde düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökhan Tuncel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıyı yöneten Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu son zamanlarda STK’ların hem kavramsal hem de faaliyet alanı olarak karmaşık ve muğlak bir nitelik aldıklarını, yaşanan karmaşıklığı önlemek ve yerelde hizmet üreten STK’ların varoluşsal amaçlarının aydınlığa kavuşturulması konusunda bir kanaat oluşturmak amacıyla istişare toplantısını düzenlediğini söyledi.

Çobanoğlu “ Kent paydaşlarının en önemli aktörleri arasında olan STK’ların yerelde daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet üretebilmesini kolaylaştırmayı amaçlayan bu çalışma Kent Konseylerinin önemli görevleri arasında yer almaktadır” dedi.

Doç Dr. Gökhan Tuncel, sivil toplum kuruluşlarının resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olduklarını, amaçları doğrultusunda farklı konularda buluştuklarını, üye ve çalışanlarının gönüllülük esasına göre kar amacı gütmeden faaliyet gösterdiklerini, gelirlerinin bağışlar ve üye aidatları ile sağlayan kuruluşlar olduklarını söyledi.

Tuncel “Katılımcı demokrasi, rejimin meşrutiyetini sağlaması, parti içi demokrasinin güçlenmesi, gücün tek bir elde toplanmasını önlemek, şeffaflık ve hesap verebilirlik adına STK’lar siyasal açıdan büyük önem taşımaktadır” dedi.

Programın soru cevap bölümünde katılımcılar konuşmacılara konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltip bilgi alışverişinde bulundular. Kent Konseyi tarafından verilen bilgiye göre proje kapsamında ilk programın Ekim ayı itibari ile başlatılacağı, her konu kapsamında alanında uzman kişiler vasıtasıyla konferanslar ve çalıştaylar düzenleneceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız