SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivilleşme Sürecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:04:45
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Atalay, TSK İç Hizmet Kanunu'na ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD tarafından düzenlenen Afet Bilinci Eğitimleri Çalıştayı'nın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

TSK İç Hizmet Kanunu'nun değişip değişmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Atalay, şu yanıtı verdi:

''Kongremizde söylediğimiz ve bizim 2023 hedeflerimiz içinde olan şeyler. Yani Türkiye inşallah sivilleşme, demokratikleşme sürecini devam ettirecek. Bu sadece bir yasa falan değil, genel manada biz mevzuatımızı 10 yıldır ayıklıyoruz. Mevzuatımızda Anayasa'dan başlayarak büyük değişiklikler yaptık. Daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakkı, daha fazla sivilleşme, siyasetin daha fazla etkili olması, siyasetin üzerindeki vesayetin daha fazla kaldırılması, millet iradesinin belirleyici olması hedeflerimiz bunlar. 30 Eylül'deki büyük kongremizde 2023 vizyonu diye bir kitapçık hazırladık. Onun içinden arkadaşlarımız maddeleştirdi. Bu süreci Türkiye devam ettirmek durumundadır. Biz AK Parti hükümetleri olarak kendimize bu vizyonu koyduk ve 10 yılda bu konuda çok büyük mesafeler alındı. Bundan sonra da reformcu bir hükümet kimliğimiz sürecek ve bunları zamanı geldiğinde adım adım gerçekleştireceğiz.  

Devletin bugün kendisiyle, bir anlamda geçmişiyle hesaplaştığını ifade eden Atalay, ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi''nin süreceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız