SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sivri Biber Zam Şampiyonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:10
Sivri Biber Zam Şampiyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Şubat ayının zam şampiyonu sivri biber oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık değişim yüzde 0,21 olarak gerçekleşti. Tüketici Fiyatları Endeksi'nde 2013 Şubat ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,23 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 8,67 artış görüldü. 

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2,42 ile sağlık grubunda yaşandı. Şubat ayında endekste yer alan gruplardan; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,20, ulaştırmada yüzde 1,35, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde yüzde 1, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,84, haberleşmede yüzde 0,21, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,19, lokanta ve otel ücretlerinde yüzde 0,12 artış olurken, giyim ve ayakkabıda yüzde 8,85, eğlence ve kültürde yüzde 0,43, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda da yüzde 0,06 düşüş gerçekleşti. 

Bir önceki yılın aynı ayına göre, TÜFE'de en yüksek artış yüzde 16,14 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda görüldü. Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 11,53, lokanta ve oteller yüzde 11,15, giyim ve ayakkabı yüzde 8,51, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 7,91 artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları arasında yer aldı. 

En yüksek fiyat artışı sivri biberde oldu. Sivri biberin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 58,78 artarken, çarliston biber yüzde 56,11, dolmalık biber yüzde 39,14, mandalina yüzde 34,95, diş çekimi yüzde 11,73 oranında arttı. 

En fazla fiyat düşüşü de yeşil soğanda oldu. Yeşil soğanın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 23,85 oranında azalırken, erkek yünlü kaban yüzde 21,75, erkek kazak yüzde 21,03, kadın bot yüzde 20,64 oranında azaldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız