SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyah Çelenk, Kına, İddialar ve Ceza..

A- A+ PAYLAŞ

Sıtmapınarıspor’lu yöneticilerin “siyah çelenk”li protestosuna neden olan olayın “çok ilginç” detaylarının olduğu öğrenildi. Olayın gerisinde; 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi B grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Sıtmapınarıspor ile Pütürge Belediyespor takımları arasındaki mücadeleyi etkilemeye yönelik girişimlerin bulunduğu öne sürülürken, İl Disiplin Kurulu’nun bu iki takım arasındaki maçın ardından verdiği karara Sıtmapınarıspor’un tepki gösterdiği öğrenildi. İl Disiplin Kurulu, iki takım arasında oynanan maçın ardından; hakem ve gözlemcinin “görmedik, olmadı” dedikleri bir olayı rapor eden ve Pütürge Belediye’nin “en iyi iki futbolcusu”nun ceza kuruluna sevkine neden olduğu öne sürülen saha komiserine, gerçeğin aksine rapor düzenlendiği için 6 ay hak mahrumiyeti cezası vermiş.

SİYAH ÇELENKLİ, KINALI PROTESTO..
2. Amatör Futbol Ligi B grubunda Pütürge Belediyespor’la şampiyonluk mücadelesi veren, ancak şampiyonluğu rakibine kaptıran Sıtmapınarıspor’un bazı yöneticileri, rakipleri ile 8 Mayıs’ta Malatya’da oynadıkları ve 2-0 galip geldikleri maçla ilgili olarak, Futbol İl Disiplin Kurulu’nun, 40 gün sonra karar verdiğini, maçtan sonra yöneticilere küfreden Pütürge Belediyespor’lu oyuncuların cezalandırılmadığını öne sürmüşler, Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Temsilciliği’ne siyah çelenk bırakmışlardı. Sıtmapınarlı yöneticiler, yanlarında getirdikleri “kına”nın da “İl Disiplin Kurulu üyeleri için olduğunu” ifade etmişlerdi.

İLGİNÇ OLAYLAR..
Malatya’da ilk kez görülen olayın gerisinde, Futbol İl Disiplin Kurulu’nun iki takım arasında 8 Mayıs günü oynanan, Sıtmapınarı’nın 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçta ve sonrasında yaşandığı iddia edilen olaylar, bununla ilgili tartışmaların yattığı öğrenildi.

8 Mayıs günü Sıtmapınarı’nın ev sahibi olduğu ve Şeker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 66. dakikasında Pütürge Belediyespor’lu İsmail kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve maçı Sıtmapınarı 2-0 kazandı.

Bu maçın ardından; hakemler ile gözlemci, kırmızı kart dışında başka bir olay olmadığını rapor ederken, saha komiseri Abdurrahman Güzel, maçtan sonra Pütürge Belediyespor’lu Mustafa ve Mehmet’in, Sıtmapınarı yöneticilerine saldırdıklarını belirttiği bir rapor yazdı. Hakem ve gözlemci raporları maçın oynandığı gün, saha komiserinin raporu ise maçtan bir gün sonra İl Tertip Komitesi’ne ulaştı. Tertip Komitesi de; bu maçla ilgili olarak kırmızı kart gören İsmail, maçtan sonra Sıtmapınarıspor yöneticilerine saldırdıkları öne sürülen, 5 ve 9 numaralı oyuncular Mustafa ve Mehmet ile futbolcularla tartıştığı öne sürülen Sıtmapınarıspor yöneticisini “tedbirli” olarak ceza kuruluna sevketti. Ceza Kurulunun; kırmızı kart gören İsmail’e 2 maç oynamama cezası verirken, Mustafa ve Mehmet’le ilgili saha komiseri raporunu yetersiz buldu ve bitmesine 2 maç kalan ligde, takımlarının mağdur olmaması için bu futbolcuların “tedbirini” kaldırıp, detaylı araştırmalara başladı. Bu arada, ligi Pütürge Belediyespor şampiyon olarak tamamlayıp, 1. Amatör Futbol Ligi'ne yükseldi.

SAHA KOMİSERİNE GERÇEK DIŞI RAPOR TUTMAKTAN 6 AY MEN..
Futbol İl Disiplin Kurulu'nun, lig bittikten sonra, 2 Haziran 2005’te verdiği gerekçeli kararında; maçın saha komiseri Abdurrahman Güzel’in tuttuğu raporda, Pütürgeli 9 ve 5 forma numaralı futbolcuların rakip takım yöneticisine saldırarak küfür ve hakaret ettiğini, emniyet güçlerince olayın yatıştırıldığını, Pütürge Belediyespor başkanının Sıtmapınarı hocasını tehdit ettiğini yazdığı belirtildi.

Kararda; maçın hakemi Tarık Arıkan’ın ise, sadece maçın 66. dakikasında rakibine topsuz alanda tekme attığı gerekçesiyle Pütürgeli 6 numaralı oyuncuyu ihraç ettiğini belirttiği, raporunda başkaca bir olayın yer almadığı, yine gözlemci Abuzer Şişman’ın da raporunda, bir oyuncunun kırmızı kart görmesi dışında bir olay olmadığını belirttiği yeraldı.

İl Disiplin Kurulu raporunda; saha komiseri ile hakem ve gözlemcinin raporları arasında “ciddi ve esasa etkili” çelişki görüldüğü, 12 Mayıs tarihli ara kararıyla soruşturmanın genişletilmesinin kararlaştırıldığı, bu doğrultuda hakem triosu, gözlemci ve saha komiserinin yazılı ve sözlü olarak beyanlarının yeniden alındığı, bu kişilerin eski beyanlarında ısrar ettikleri belirtildikten sonra, ortaya çıkan çelişkili durum nedeniyle maçın hakeminin sözlü olarak, maçın bitiş düdüğü ile saha komiserinin yanlarına geldiği ve kendileri ile birlikte soyunma odasına kadar gittiği, orada kırmızı karta ilişkin beyan ve lisansların alınması işlemini yaptıklarını, bunun da en az 3-4 dakika sürdüğünü, kendilerinin görmediği bir olayı saha komiserinin görmesinin mümkün olamayacağını anlattığı da belirtildi.

Raporda, müsabakanın resmi gözlemcisinin de, sözlü olarak maçta herhangi bir olayın olmadığını, saha komiseri ile maç boyunca yan yana olduklarını ve kendisinin görmediği bir olayı saha komiserinin görmesinin mümkün olamayacağını anlattığı bildirildi.

İl Disiplin Kurulu raporunda; genişletilen soruşturma kapsamında maçı tribünden izleyen ve gözlemcilik yapan Hasan Sönmez ve Futbol İl Temsilcisi Yüksel Şahin’in de sözlü ve yazılı beyanlarının alındığı, bu kişilerin de, saha komiserinin raporunun gerçekle bağdaşmadığını beyan ettikleri, ayrıca Futbol İl Temsilcisi Şahin’in, saha komiseri raporunun, yazılı talimat ve uygulamanın aksine müsabakadan bir gün sonra komiteye sunulduğunu bildirdiği kaydedildi.

Müsabakayı izleyen başka sahısların da beyanlarına başvurulduğu ve herhangi bir olayın olmadığının bu şahıslarca da belirtildiği ifade edilen İl Disiplin Kurulu raporunda, "çok ilginç bir detay olarak", başvurulan bu şahısların beyanlarında, saha komiserinin rapor ettiği Pütürge Belediyespor’lu 5 ve 9 numaralı oyuncuların, takımlarının en iyi oyuncuları olduğunun belirtildiği de yeraldı.

İl Disiplin Kurulu’nca, dosyadaki tüm bilgi ve belgelerin değerlendirilmesinin ardından, maçın saha komiserinin Pütürge Belediyespor’un 5 ve 9 forma numaralı futbolcuları hakkında, cezalandırılmaları amacıyla maddi gerçeğin aksine rapor düzenlediği kanaatine varıldığını, bu nedenle saha komiseri Abdurrahman Güzel’e 6 ay süreyle hak mahrumiyeti cezası verilmesine “oy birliği” ile karar verildiği de raporda yeraldı.

FOTOĞRAF: Sıtmapınarıspor'lu yöneticiler, üzerinde "Hakkımızı Gasbedenlere.." yazılı siyah çelenkle TFF Temsilciliğine giderken. (Foto: İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız